Коржі «Чапати»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі пробувати різні кухні світу, тоді пропоную звернути увагу на цей варіант індійського хліба. Дуже прості, апетитні і ситні коржики напевно припадуть вам до смаку.
Ця неймовірно проста їжа, яка не вимагає ні особливих інгредієнтів, ні кулінарних навичок. Хочу навчити вас, як приготувати коржі "чапаті", які чудово доповнювати як перші страви, так і стануть прекрасною альтернативою звичному нам хліба. Як і будь-які інші коржі, смажаться вони швидко, а після бажано звернути їх в чистий рушник до моменту подачі.
- Борошно грубого помелу - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. У глибоку миску надішліть борошно і сіль.
2. Влийте воду і замісити однорідне тісто. В оригінальному рецепті також використовують топлене масло з молока буйволиць, але цілком можна обійтися і без нього.
3. Готове тісто загорніть в плівку і залиште хвилин на 30, щоб воно "відпочило" .
4. Потім розділити тісто 8-12 шматочків в залежності від розміру сковороди.
5. Кожен шматочок дуже тонко розкачати на присипаної борошном поверхні.
6. Викладіть на суху добре розігріту сковороду і смажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної. Після перекладіть на рушник і накрийте, поки смажаться наступні.