Рецепт Індійські коржі «Puri» фото

Індійські коржі «Puri»
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

В індійській кухні, як і в нашій, є багато різновидів хліба. Цей готується на основі борошна і води, без додавання дріжджів або розпушувача. Розповім, як приготувати індійські коржики «Пурі».

Опис приготування:

Пурі - це різновид індійського хліба, їх обсмажують у фритюрі або в сковороді з великою кількістю масла. Вони добре роздуваються при обсмажуванні, а всередині порожні. Їх подають з різними соусами або до других страв. Коржі жирні, але дуже смачні.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Вода - За смаком
індійські коржі
1. Відкладіть половину склянки борошна в сторону, половину просійте в миску.
індійські коржі
2. Додайте в миску до борошна сіль і 1 столову ложку рослинної олії.
індійські коржі
3. Тонкою цівкою вливайте воду, не заливайте нею сухі інгредієнти.
індійські коржі
4. Замісити щільне і тверде тісто, використовуйте решту борошна. Оберніть його плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
індійські коржі
5. Отщіпніте маленький шматочок тесту, скачайте його в кульку.
індійські коржі
6. Вилийте трохи рослинного масла в тарілку, умочіть в нього кульки тесту.
індійські коржі
7. Розкачайте кожен шматочок в тонкий корж, щоб вона не просвічувалася і не порвалася.
індійські коржі
8. У сковороду вилийте залишився рослинне масло, розігрійте його гарненько, викладіть корж.
індійські коржі
9. Обсмажуйте до хрусткої скоринки кілька секунд, потім перекладіть на паперовий рушник.
індійські коржі
10. Подавайте хрусткі коржі до столу.

Схожі рецепти