Індійські коржі «Puri»
(покроковий рецепт з фото)
В індійській кухні, як і в нашій, є багато різновидів хліба. Цей готується на основі борошна і води, без додавання дріжджів або розпушувача. Розповім, як приготувати індійські коржики «Пурі».
Пурі - це різновид індійського хліба, їх обсмажують у фритюрі або в сковороді з великою кількістю масла. Вони добре роздуваються при обсмажуванні, а всередині порожні. Їх подають з різними соусами або до других страв. Коржі жирні, але дуже смачні.
- Борошно - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Вода - За смаком
1. Відкладіть половину склянки борошна в сторону, половину просійте в миску.
2. Додайте в миску до борошна сіль і 1 столову ложку рослинної олії.
3. Тонкою цівкою вливайте воду, не заливайте нею сухі інгредієнти.
4. Замісити щільне і тверде тісто, використовуйте решту борошна. Оберніть його плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
5. Отщіпніте маленький шматочок тесту, скачайте його в кульку.
6. Вилийте трохи рослинного масла в тарілку, умочіть в нього кульки тесту.
7. Розкачайте кожен шматочок в тонкий корж, щоб вона не просвічувалася і не порвалася.
8. У сковороду вилийте залишився рослинне масло, розігрійте його гарненько, викладіть корж.
9. Обсмажуйте до хрусткої скоринки кілька секунд, потім перекладіть на паперовий рушник.
10. Подавайте хрусткі коржі до столу.