Індійські коржі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви є прихильником індійської кухні, то напевно захочете дізнатися, як приготувати індійські коржики. Вони замінюють хліб, випікаються просто на сковороді, вам не доведеться возитися з духовкою.
Я не можу сказати, що це несмачні прісні коржі, вони досить смачні. Підходять і замість хліба до різних страв, і, наприклад, для полудня, якщо змастити їх варенням.
Тісто готується просто, але потрібно дати йому час настоятися.
- Борошно - 360 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Йогурт грецький - 3 Ст. Ложки
- Насіння - 1 Ст. Ложка (сезам або будь-які інші за смаком)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - За смаком
- Вода - 120-160 мілілітрів (скільки знадобиться тесту)
- Цукор коричневий - 2 чайних ложки
Змішайте молоко, воду (спочатку 120 мл) і йогурт, додайте цукор. А борошно окремо з'єднайте з содою і розпушувачем.
Тепер змішайте рідку масу з борошном і почніть вимішувати тісто. Якщо потрібно, додайте борошна або води. Повинен вийти щільний грудку.
Накрийте тісто мокрим рушником і дайте постояти 10 хвилин.
Обімніть тісто, смазав маслом, і залиште на 2 годину.
Тепер поділіть тісто на кілька честей і розкатам коржі, присипавши їх насінням.
Розігрійте сковороду, за бажанням змастіть маслом. Запікайте коржі до легкої золотистої з двох сторін.
Готові коржі склидваейте Дург на одного і за бажанням промазуйте маслом.