Джалебі індійські
(покроковий рецепт з фото)
Подорожувати можна не виходячи з дому, пробуючи різні кухні світу. Хочу запропонувати вам на замітку дуже цікавий рецепт, як приготувати індійський джалебі. Такі солодощі особливо подобаються дітям.
Приготувати джалебі індійські в домашніх умовах насправді зовсім нескладно. Це невеликі спіральки, смажені в маслі, а потім политі ароматним цукровим сиропом. Така солодкість напевно припаде до смаку не тільки дітям, але і дорослим. Родзинка індійської кухні на вашому столі без особливого клопоту - це цілком реально. І хоч процес займає досить багато часу, воно того варте!
- Борошно - 125 грам(+ 1-2 ложки)
- Нутовая борошно - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Вода - 1 Склянка(+ 125 мл в сироп)
- Цукор - 1 Склянка
- Шафран - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 За смаком (для смаження)
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
1. Почати потрібно з приготування тіста. Викладіть в глибоку миску всі сухі інгредієнти.
2. Ретельно перемішайте.
3. Влийте воду і почніть перемішувати. Робити це потрібно не менше 4 хвилин.
4. Тепер тісто потрібно накрити чистим рушником і залишити на 15-20 годин.
5. Після всипте ще трохи борошна і знову перемішайте.
6. От і все, основа в рецепт приготування джалебі індійських готова.
7. Для зручності рекомендую перелити тісто в баночку від кетчупу. Можна використовувати і кондитерський мішок, або поліетиленовий пакет, наприклад.
8. Для приготування солодкого сиропу в невелику каструльку відправте цукор, шафран і воду. Поставте на вогонь.
9. Варіть сироп після закипання на повільному вогні.
10. В кінці додайте трохи соку лимона і зніміть з вогню.
11. Тепер можна починати смажити джалебі індійські в домашніх умовах. На сковороді розігрійте олію.
12. У розігріте масло наливайте тісто невеликими спіральками.
13. Жарьте до румяности. Після акуратно дістаньте з масла.
14. І перекладіть в сироп. Важливо, щоб сироп весь час залишався теплим.
15. Занурте з усіх боків спіральки в сиропі і перекладіть на заздалегідь приготовлений деко, застелений фольгою. Ось і весь секрет, як зробити джалебі індійські. Цікаво і адже зовсім нескладно, що? Пригощайтеся.