Домашній сирний рулет 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Для сімейного чаювання найкраще підійдуть не кремові торти, а смачні рулети. Хочу поділитися рецептом, як приготувати домашній сирний рулет з шоколадом і джемом, який сподобається всім.
Я випікала рулет в листі 37*27 см, шар тіста вийшов близько 5 мм.
Якщо у вашої духовки немає режиму 300 градусів, випікайте при максимальній температурі.
Варення або джем виберіть на свій розсуд. Якщо не хочете з другого коржа робити крихту, зробіть з нього другий рулет
- Яйце - 2 штуки
 - Згущене молоко - 400 грам
 - Сіль - 1 щіпка
 - Ваніль - 1 щіпка
 - Борошно - 1, 5 склянки
 - Крем - 200 грам
 - Сир - 200 грам
 - Цукрова пудра - 50 грам
 - Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
 - Шоколад - 100 грам (будь-який на ваш смак)
 - Джем - За смаком
 - Вершкове масло - 1 Чайна ложка
 

1. Збийте 2 яйця, щоб вони посвітліли і збільшилися в обсязі. Потім частинами вводите згущене молоко, збиваючи міксером на високій швидкості.

2. У тісто відправте дрібку солі і ванілі. Борошно просійте двічі. Половину відправте в чашу міксера, перемішайте.

3. Потім другу половину разом з розпушувачем додайте в тісто. Вимішуйте до однорідного стану. Тісто має вийти тягучим.

4. Деко змастіть повністю вершковим або соняшниковою олією і застеліть пергаментом. Рівномірно розподіліть тісто по всьому листу. Шар повинен бути до 1 см.

5. Деко ставте в розпечену духовку. Розігрійте її до 300 градусів і випікайте рулет 7-10 хвилин. Готовий рулет перекладіть на решітку і накрийте вологим вафельним рушником до повного охолодження.

6. Збийте міксером сметану протягом 2-3 хвилин, а потім додайте цукрову пудру, перемішуючи до повного її розчинення. Потім відправте в чашу міксера сирну масу, заздалегідь перебиту блендером в крем. Все змішайте.

7. Остиглий корж розріжте на 2 частини хлібним ножем. Змастіть його варенням або джемом.

8. Другим шаром нанесіть сирну начинку, не доходячи до країв. Перекладіть корж на вафельний рушник і з його допомогою згорніть рулет.

9. Кремом, що залишився змастіть рулет зверху і відправте його в холодильник.

10. Другу половину коржа докладний в блендері в дрібну крихту. Шоколадку натріть на дрібну тертку.

11. Присипте рулет крихтою, а потім шоколадом. Після того, як він постоїть в холодильнику 2 годину, його можна сміливо їсти