Домашній сирний рулет
(покроковий рецепт з фото)
Для сімейного чаювання найкраще підійдуть не кремові торти, а смачні рулети. Хочу поділитися рецептом, як приготувати домашній сирний рулет з шоколадом і джемом, який сподобається всім.
Я випікала рулет в листі 37*27 см, шар тіста вийшов близько 5 мм.
Якщо у вашої духовки немає режиму 300 градусів, випікайте при максимальній температурі.
Варення або джем виберіть на свій розсуд. Якщо не хочете з другого коржа робити крихту, зробіть з нього другий рулет
- Яйце - 2 штуки
- Згущене молоко - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - 1 щіпка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крем - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Шоколад - 100 грам (будь-який на ваш смак)
- Джем - За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Збийте 2 яйця, щоб вони посвітліли і збільшилися в обсязі. Потім частинами вводите згущене молоко, збиваючи міксером на високій швидкості.
2. У тісто відправте дрібку солі і ванілі. Борошно просійте двічі. Половину відправте в чашу міксера, перемішайте.
3. Потім другу половину разом з розпушувачем додайте в тісто. Вимішуйте до однорідного стану. Тісто має вийти тягучим.
4. Деко змастіть повністю вершковим або соняшниковою олією і застеліть пергаментом. Рівномірно розподіліть тісто по всьому листу. Шар повинен бути до 1 см.
5. Деко ставте в розпечену духовку. Розігрійте її до 300 градусів і випікайте рулет 7-10 хвилин. Готовий рулет перекладіть на решітку і накрийте вологим вафельним рушником до повного охолодження.
6. Збийте міксером сметану протягом 2-3 хвилин, а потім додайте цукрову пудру, перемішуючи до повного її розчинення. Потім відправте в чашу міксера сирну масу, заздалегідь перебиту блендером в крем. Все змішайте.
7. Остиглий корж розріжте на 2 частини хлібним ножем. Змастіть його варенням або джемом.
8. Другим шаром нанесіть сирну начинку, не доходячи до країв. Перекладіть корж на вафельний рушник і з його допомогою згорніть рулет.
9. Кремом, що залишився змастіть рулет зверху і відправте його в холодильник.
10. Другу половину коржа докладний в блендері в дрібну крихту. Шоколадку натріть на дрібну тертку.
11. Присипте рулет крихтою, а потім шоколадом. Після того, як він постоїть в холодильнику 2 годину, його можна сміливо їсти