Рецепт Домашній сирний сир фото

Домашній сирний сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінна заміна магазинним сирним сирів. Домашній, дуже ніжний і смачний, а головне корисний, адже приготований сир без шкідливих добавок. Готується просто і легко, і часу йде зовсім небагато.

Опис приготування:

Рецепт приготування домашнього сирного сиру був моїм першим в сироварінні, і результат був дуже вдалим. Готувати його дуже легко, впорається навіть новачок, а виходить такий сирний сир незвичайним, ніжним і дуже смачним. У нього можна додати сіль, дрібно порізану зелень (пір'я зеленої цибулі, петрушку або кріп), а якщо любите гострий сир, то і перець чилі. Всі ці інгредієнти додайте в сир після зціджування сироватки, добре розмішайте сир, щоб добавки розподілилися рівномірно. Проте і без добавок він дуже смачний і корисний.

  • Свіже домашнє молоко - 2, 5 L
  • Лимонний сік - 5 Ст. Ложок
домашній сирний сир - фото крок 1
Готувати сирний сир будемо в товстостінній каструлі. Виливаємо в каструлю молоко, ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння.
домашній сирний сир - фото крок 2
Поки молоко на плиті, нам необхідно видавити сік з лимона. Сік можна замінити на лимонну кислоту: 2 немає. L. Кислоти розведіть в 50 мл. Теплої води.
домашній сирний сир - фото крок 3
Молоко закипіло і спінилося, саме час додавати потроху лимонний сік. При цьому треба помішувати молоко ложкою і не пропустити момент, коли з'являться сирні пластівці. Знімаємо каструлю з вогню.
домашній сирний сир - фото крок 4
Проціджуємо сир через два шари марлі або дрібне сито. Я використовував форму для сиру. Добре зціджувати сироватку.
домашній сирний сир - фото крок 5
Потім ставимо сир під вантаж на 30 хвилин, якщо хочете соковитий сирний сир. Або 1 час, якщо більше подобається твердий сир. Вантажем може бути і миска з водою або банку.
домашній сирний сир - фото крок 6
Готовий домашній сирний сир можна нарізати скибочками або намазувати на хліб (якщо ви робили його м'яким), а також додавати в салати.

Схожі рецепти