Десерт з манки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі цікавий індійський десерт з манки і детально розповім, як його приготувати. Готовий десерт виглядає чудово і стане смачним частуванням до чаю.
Всі думають, що з манки вариться тільки каша для діточок, але немає… з неї готуються багато десерти, наприклад, ця індійська халва: смачно, недорого і просто.
Східні солодощі завжди дуже приємні на смак за рахунок наявності спецій, цей варіант цукерок не є винятком.
- Манна крупа - 300 грам
- Цукор коричневий - 150 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Фісташки очищені - 100 грам
- Мигдаль очищений - 100 грам
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Кардамон мелений - 1 щіпка
1
Крупно порубати ножем фісташки і мигдаль і поки відкладіть в сторону.
2
У сотейнику на слабкому вогні розтопіть свіже вершкове масло і, коли воно повністю розтане, додайте всю манку і розмішайте, поки манка не вбереться все масло.
3
Постійно перемішуючи лопаткою, обсмажуйте манку на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин, до світло-бежевого кольору. Зніміть сотейник з плити.
4
Додайте підготовлені горіхи і перемішайте.
5
Мелену куркуму розчиніть в теплому молоці, влийте молоко в манну суміш, ретельно перемішайте до однорідного кольору.
6
Додайте цукор і мелений кардамон, знову добре перемішайте. Накрийте сотейник кришкою і залиште на 20-30 хвилин.
7
З остигнула маси скачайте кульки завбільшки з волоський горіх і викладіть в паперові розетки-тарталетки. Можна подавати на стіл. Смачного!