Рецепт Деруни в духовці фото

Деруни в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Деруни в духовці будемо запікати в формі для печива або маффінів. Таким чином запечені вони ссхранят однакову форму і відмінно згодяться в якості гарячої закуски на фуршет. Подайте їх з сьомгою.

Опис приготування:

Як приготувати деруни в духовці?

1. Картопля очистіть і натріть на тертці або за допомогою комбайна і насадки мандоліна. Потім треба віджати сік. Для цього картоплю викладіть в марлю, знизу поставте миску. Віджатий сік відразу не виливайте. Стріляти, поки осяде крохмаль. Поверніть його в картоплю. Цибулину також натріть.

2. Змішайте терту картоплю, цибуля, дрібно нарізані пір'ячко зеленої цибулі (або іншої зелені - кропу, петрушки), борошно, сіль, перець і тертий сир (якщо використовуєте). Вбийте яйце. Все ретельно перемішайте.

3. Викладіть тісто в змащені маслом формочки для маффінів.

4. Запікайте деруни в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

5. Витягнувши деруни з духовки, залиште на хвилин 10 в формі. Потім подавайте зі сметаною.

Деруни в духовці готові!

Смачного!


  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сир твердий тертий - 1/4 склянки (по бажанню)
  • Пір'ячко зеленої цибулі - 4 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
Як приготувати деруни в духовці?

1. Картопля очистіть і натріть на тертці або за допомогою комбайна і насадки мандоліна. Потім треба віджати сік. Для цього картоплю викладіть в марлю, знизу поставте миску. Віджатий сік відразу не виливайте. Стріляти, поки осяде крохмаль. Поверніть його в картоплю. Цибулину також натріть.

2. Змішайте терту картоплю, цибуля, дрібно нарізані пір'ячко зеленої цибулі (або іншої зелені - кропу, петрушки), борошно, сіль, перець і тертий сир (якщо використовуєте). Вбийте яйце. Все ретельно перемішайте.

3. Викладіть тісто в змащені маслом формочки для маффінів.

4. Запікайте деруни в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

5. Витягнувши деруни з духовки, залиште на хвилин 10 в формі. Потім подавайте зі сметаною.

Деруни в духовці готові!

Смачного!

Схожі рецепти