Curros
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижний іспанська десерт, який люблять і готують у всьому світі. Чуррос традиційно смажать у фритюрі, але можна і запікати, це спрощений варіант. Обов'язково знадобиться кондитерський шприц.
Традиційно чуррос обсмажується у фритюрі, але іспанці готують і більш спрощеним способом - запікають на пергаментному аркуші. На вигляд чуррос схожі на еклери. На смак вони такі ж м'які, а їсти їх можна з будь-яким джемом, шоколадом, кремом і навіть готувати з солоною начинкою. В Іспанії цей десерт на кожному кроці, а готують його навіть початківці кулінари і діти.
Дивіться, як приготувати чуррос, і пригощайте своїх друзів і родину.
- Вода - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 110 грам
- Борошно - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 70 грам
- Обкладинка - 1 Ст. Ложок
1. В основі цього десерту - заварне тісто, яке готується не так вже й складно. Головне - дотримуватися послідовність.
2. Для початку нам потрібно розтопити вершкове масло (можна брати маргарин). Не доводьте до кипіння і постійно його заважайте.
3. Додаємо 2 столові ложки цукру і всипаємо борошно. Замішуємо швидко тісто.
4. Додаємо яйце і продовжуємо замішувати тісто.
5. Для випічки або смаження Чуррос нам потрібен кондитерський мішок. Викладаємо в нього тісто і щільно утрамбовують.
6. Якщо немає кондитерського мішка, візьміть звичайний щільний пакет і зробіть в одному кутку невеликий надріз.
7. Застеляємо деко пергаментом і видавлюємо невеликі заготовки з тіста. Смужки з тіста можна робити фігурними і навіть у формі підкови, теж класичний варіант Чуррос.
8. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Поки запікаються наші чуррос, візьміть широку тарілку, насипте в неї цукор і додайте корицю. Все ретельно перемішайте. Це буде наша посипання.
9. Ви можете використовувати будь-які спеції, навіть солоні, але тоді в тісто додайте 1 чайну ложку цукру і трохи солі. Я готувала солодкі чуррос і подавала їх з розтопленим шоколадом.