Цукрове пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт, як приготувати цукрове пісочне печиво. Це смачна випічка, яка обов'язково припаде до смаку і дітям, і дорослим. Подавайте до кави або чаю.
1. Отже, замішуємо тісто. Вершкове масло викладаємо в миску, додаємо до нього цукор, гарненько розтираємо. Не скупіться, купите вершкове масло. Печиво буде смачніше! Без стороннього смаку і запаху.
2. Потім додаємо в цю вершкову суміш 2 яйця, перемішаємо до однорідної маси.
3. Просіваємо борошно, додаємо в неї дрібку солі і соду. Тепер цю муку додаємо в нашу масу. Все перемішуємо. Чим більше ви додасте муки, тим твердіше буде ваше тісто і печиво!
4. Натираємо цедру лимона, додаємо в тісто. Намагайтеся натерти тільки жовту частину цедри, не захоплював білу, інакше печиво буде гірчити. Знову все перемішуємо і також додаємо дрібку ваніліну. Тісто має вийде, як м'який пластилін.
5. Потім ставимо його в холодильник на хвилин 40, а краще - на годину. Дістаємо тісто, розгортаємо, вирізаємо з нього фігурки, посипаємо кунжутом, цукром або корицею.
6. Кладемо на деко (змащувати його нічим не потрібно, тому що печиво і так з маслом) і випікаємо до готовності. Повторюємо все так же з рештою тестом. Смачного!
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно пшеничне - 3+0.5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Ванілін - 2-3 Щепоток
- Цедра лимону - 0.5 штуки
- Кунжут - 1-2 чайних ложок
- Обкладинка (мелена) - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 2/3, 2-3 склянки (цукру в тісто 2/3 склянки. 2-3 немає. Ложки для посипання печива.)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0.5 чайних ложки
2. Потім додаємо в цю вершкову суміш 2 яйця, перемішаємо до однорідної маси.
3. Просіваємо борошно, додаємо в неї дрібку солі і соду. Тепер цю муку додаємо в нашу масу. Все перемішуємо. Чим більше ви додасте муки, тим твердіше буде ваше тісто і печиво!
4. Натираємо цедру лимона, додаємо в тісто. Намагайтеся натерти тільки жовту частину цедри, не захоплював білу, інакше печиво буде гірчити. Знову все перемішуємо і також додаємо дрібку ваніліну. Тісто має вийде, як м'який пластилін.
5. Потім ставимо його в холодильник на хвилин 40, а краще - на годину. Дістаємо тісто, розгортаємо, вирізаємо з нього фігурки, посипаємо кунжутом, цукром або корицею.
6. Кладемо на деко (змащувати його нічим не потрібно, тому що печиво і так з маслом) і випікаємо до готовності. Повторюємо все так же з рештою тестом. Смачного!