Рецепт Цукрова мастика своїми руками фото

Цукрова мастика своїми руками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей
Солодке
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 20 хв.

Цукрова мастика - чудовий декоративний матеріал, який використовується для прикраси найкрасивіших святкових тортів, кексиков і пирогів. Сьогодні я розповім, як приготувати її своїми руками.

Опис приготування:

Десерти, вміло прикрашені цукровою мастикою, вважаються кулінарним шедевром. Мастику можна зробити своїми руками на своїй улюбленій кухні. Набір інгредієнтів не дуже простий, але при бажанні все можна купити і дістати, тим більше що такі прикраси робляться не кожен день. Ще один плюс: її можна зберігати в морозилці до півроку, вона не втратить своїх властивостей.

  • Желатин - 2 чайних ложки
  • Холодна вода - 1/4 склянки
  • Глюкоза - 1/2 склянки
  • Гліцерин - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 8 склянок
1
Замочіть желатин в холодній воді про набухання. Далі поставте на вогонь і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення.
2
Додайте гліцерин і глюкозу і помішуйте до однорідної маси. Зніміть суміш з вогню, додайте ванільний цукор і залиште до повного охолодження.
3
Половину цукрової пудри просійте, щоб не було грудочок, насипте гіркою в миску і зробіть поглиблення.
4
Влийте желатинову масу і вимішують ложкою, поступово додайте невеликими порціями решту цукрову пудру.
5
Вимісити мастику до однорідного, гладкого і пластичного тесту, щоб воно не липло до рук.

Схожі рецепти