Цукрова мастика своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Цукрова мастика - чудовий декоративний матеріал, який використовується для прикраси найкрасивіших святкових тортів, кексиков і пирогів. Сьогодні я розповім, як приготувати її своїми руками.
Десерти, вміло прикрашені цукровою мастикою, вважаються кулінарним шедевром. Мастику можна зробити своїми руками на своїй улюбленій кухні. Набір інгредієнтів не дуже простий, але при бажанні все можна купити і дістати, тим більше що такі прикраси робляться не кожен день. Ще один плюс: її можна зберігати в морозилці до півроку, вона не втратить своїх властивостей.
- Желатин - 2 чайних ложки
- Холодна вода - 1/4 склянки
- Глюкоза - 1/2 склянки
- Гліцерин - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 8 склянок
1
Замочіть желатин в холодній воді про набухання. Далі поставте на вогонь і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення.
2
Додайте гліцерин і глюкозу і помішуйте до однорідної маси. Зніміть суміш з вогню, додайте ванільний цукор і залиште до повного охолодження.
3
Половину цукрової пудри просійте, щоб не було грудочок, насипте гіркою в миску і зробіть поглиблення.
4
Влийте желатинову масу і вимішують ложкою, поступово додайте невеликими порціями решту цукрову пудру.
5
Вимісити мастику до однорідного, гладкого і пластичного тесту, щоб воно не липло до рук.