Цікаве печиво
(покроковий рецепт з фото)
Секрет цього печива полягає в терпінні. Для рецепта використовується харчовий барвник, його колір ви можете вибрати самостійно. Розповім вам про те, як приготувати цікаве печиво.
Приготування печива зажадає від вас часу: спершу на охолодження печива, потім на його приготування. Готове печиво остудіть, а потім подавайте до столу. Можна використовувати кілька харчових барвників. До кульки з харчовим барвником додайте ароматизатор, наприклад, до червоного або рожевого відмінно підійде екстракт малини або полуниці, а до зеленого - м'ятний екстракт.
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Червоний харчовий барвник - 0, 5 чайних ложки
- Екстракт малини - 0, 5 чайних ложки
1. У чашу міксера викладіть вершкове масло, додайте цукор, ванільний екстракт, розпушувач, сіль, збийте все до утворення однорідної маси.
2. Вбийте куряче яйце і перемішайте, потім додайте борошно, розмішайте на низькій швидкості.
3. Дістаньте тісто з чаші і розділіть його на 2 частини. Одну частину поверніть в чашу, додайте рідкий харчовий барвник і екстракт малини. На низькій швидкості розмішайте до однорідного кольору. Обидва види тесту оберніть харчовою плівкою і відправте на 3-4 години в холодильник.
4. Викладіть кольорова куля на пергамент і накрийте його другим шматком пергаменту, розкачайте його в прямокутник. Виконайте ті ж дії з білим кулькою.
5. Акуратно перенесіть білий пласт тесту на кольоровий.
6. Ображати нерівні краї з усіх боків.
7. Поверніть обидва пласта тіста рулетиком. Надішліть тісто на кілька годин в холодильник.
8. Дістаньте тісто з холодильника і наріжте рулетики невеликими шматочками.
9. Викладіть шматочки на деко і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.
10. Печиво остудіть перед подачею, зберігайте його при кімнатній температурі до 1 тижні.