Рецепт Чорничний торт зі сметаною фото

Чорничний торт зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Чорниця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Запам'ятайте цей простий рецепт приготування чорничного торта зі сметаною, з ним ви зможете в сезон ягоди порадувати рідних шалено ніжним і смачним тортиком з будь-якого приводу і без! рекомендую!

Чорниця дуже хороша не тільки в свіжому вигляді, але і у випічці. Чизкейки, запіканки, пироги чорничні - це просто смакота. Щоб приготувати чорничний торт зі сметаною нам знадобиться свіжа стигла чорниця, Жирненький сметана і трохи часу. Готовий торт можете прикрасити ягодою або листочками м'яти.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Борошно житнє - 100 грам
  • Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
  • Чорниця - 400 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 200 грам
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
чорничний торт зі сметаною - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Для коржа змішайте гарненько масло вершкове і 100 грамів цукру. Додайте одне яйце в масу.
чорничний торт зі сметаною - фото крок 2
Змішайте борошно житнє і пшеничне, додайте пекарський порошок. Потім змішайте борошняну суміш і масляну. Тісто виходить липким, не лякайтесь. Мокрими руками викладіть його по всій формі, зробивши бортики.
чорничний торт зі сметаною - фото крок 3
Промиту і обсушену чорницю змішайте з 50 грамами цукру і крохмалем. Викладіть ягоду рівномірно по Коржу.
чорничний торт зі сметаною - фото крок 4
У сметану додайте залишилися 50 грамів цукру і яйце, а також ванільний цукор. Розмішайте і залийте цією сумішшю торт. Борти злегка загніть.
чорничний торт зі сметаною - фото крок 5
Надішліть торт випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на хвилин 15-25, час залежить від діаметра форми вашої і висоти торта. Якщо корж підрум'яниться, а начинка слегка затвердеет - значить торт готовий.
чорничний торт зі сметаною - фото крок 6
Готовий чорничний торт зі сметаною можете подавати з морозивом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти