Рецепт Чорничний торт фото

Чорничний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Сир , Чорниця , Маскарпоне
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хороший святковий стіл не обходиться без торта. Пропоную чудовий"річний" рецепт чорничного торта. Ніжний ягідний мус робить цей торт неймовірно легким, смачним і красивим. Спробуйте!

Опис приготування:

Приготуємо чорничний торт в домашніх умовах. В першу чергу потрібно спекти бісквіт, остудити і розрізати на дві частини. Потім зробіть чорничний мус. Нанесіть мус на нижній корж, накрийте зверху другим коржем і поставте торт в холодильник. З маскарпоне і цукрової пудри приготуйте ніжний крем. Нанесіть крем на верхівку торта і прикрасьте крем чорницею. Знову поставте торт в холодильник на 1-2 годину. Удачі в приготуванні!

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки(+ 1/2 склянки в мус)
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Чорниця - 2 склянки(+ 1 стакан для прикраси)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко сухе - 1 Склянка
  • Йогурт натуральний - 200 грам
  • Сир - 100 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
чорничний торт - фото крок 1
Приготуємо бісквіт. Яйця збийте з цукром, додайте борошно, розпушувач і какао. Акуратно все перемішуємо.
чорничний торт - фото крок 2
Для випічки я використовую форму діаметром 24 см. Випікаю корж 30 хвилин, температура 180 градусів. Остиглий корж розрізаю на 2 частини.
чорничний торт - фото крок 3
Приготуємо чорничний мус. Розм'якшене масло збиваємо з цукром до пухкої маси.
чорничний торт - фото крок 4
За допомогою блендера збийте чорницю, додайте йогурт, сир, сухе молоко і збийте ще один раз. Тепер додаємо сюди збите з цукром масло, перемішуємо. Желатин просто тягне за собою в 1/3 склянки гарячої води, потім додайте його до чорничною масі в збийте блендером.
чорничний торт - фото крок 5
Один корж кладемо на дно форми для торта. Заливаємо чорничний мус, накриваємо другим коржем. Ставимо торт в холодильник на 2 годину.
чорничний торт - фото крок 6
Приготуємо крем. Маскарпоне гарненько збиваємо з цукровою пудрою.
чорничний торт - фото крок 7
Наносимо крем на верхівку торта, рівномірно його розподіливши. Присипаємо крем чорницею і відправляємо в холодильник ще на 1 час.
чорничний торт - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти