Чорничний торт
(покроковий рецепт з фото)
Хороший святковий стіл не обходиться без торта. Пропоную чудовий "річний" рецепт чорничного торта. Ніжний ягідний мус робить цей торт неймовірно легким, смачним і красивим. Спробуйте!
Приготуємо чорничний торт в домашніх умовах. В першу чергу потрібно спекти бісквіт, остудити і розрізати на дві частини. Потім зробіть чорничний мус. Нанесіть мус на нижній корж, накрийте зверху другим коржем і поставте торт в холодильник. З маскарпоне і цукрової пудри приготуйте ніжний крем. Нанесіть крем на верхівку торта і прикрасьте крем чорницею. Знову поставте торт в холодильник на 1-2 годину. Удачі в приготуванні!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки(+ 1/2 склянки в мус)
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Чорниця - 2 склянки(+ 1 стакан для прикраси)
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко сухе - 1 Склянка
- Йогурт натуральний - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Желатин - 20 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Приготуємо бісквіт. Яйця збийте з цукром, додайте борошно, розпушувач і какао. Акуратно все перемішуємо.
Для випічки я використовую форму діаметром 24 см. Випікаю корж 30 хвилин, температура 180 градусів. Остиглий корж розрізаю на 2 частини.
Приготуємо чорничний мус. Розм'якшене масло збиваємо з цукром до пухкої маси.
За допомогою блендера збийте чорницю, додайте йогурт, сир, сухе молоко і збийте ще один раз. Тепер додаємо сюди збите з цукром масло, перемішуємо. Желатин просто тягне за собою в 1/3 склянки гарячої води, потім додайте його до чорничною масі в збийте блендером.
Один корж кладемо на дно форми для торта. Заливаємо чорничний мус, накриваємо другим коржем. Ставимо торт в холодильник на 2 годину.
Приготуємо крем. Маскарпоне гарненько збиваємо з цукровою пудрою.
Наносимо крем на верхівку торта, рівномірно його розподіливши. Присипаємо крем чорницею і відправляємо в холодильник ще на 1 час.
Смачного!