Чорничний торт бісквітний
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт зажадає від вас терпіння, натхнення і витрат часу, але повірте, він того вартий. Родзинкою десерту є ніжна і ароматна чорниця. Торт просто незабутній, легкий і дуже смачний!
Рецепт приготування чорничного торта бісквітного простий і, незважаючи на гадану складність, приготувати його зможе кожен, якщо слідувати моїм докладним інструкціям. Цей десерт з різними верствами і смаковими відтінками, дуже легкий і зовсім непріторний. Він ідеально підходить для романтичної вечері або просто для святкового столу. Якщо торт будуть пробувати маленькі діти, то шампанське можна замінити на воду.
- Борошно - 60 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 400 грам(80 г. - для бісквіта, 100 г. - для желе, 150 г. - для прошарку, інше для просочення)
- Вершкове масло - 30 грам
- Сік чорниці - 50 мілілітрів
- Шампанське - 450 мілілітрів(50 мл. - для просочення, 400 мл. - для желе)
- Чорниця заморожена - 150 грам
- Лимон - 1 штука
- Желатин - 30 грам(15 г. - для желе, 15 г. - для прошарку)
- Вершки - 600 мілілітрів
- Білий шоколад - 50 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Ванільний цукор - 3 чайних ложки
- Чорниця свіжа - 150 грам
Почнемо з приготування тіста. За допомогою міксера збиваємо яйця, частинами додаючи цукор. Маса повинна збільшитися і посветлеть. Далі додаємо потроху розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Додаємо просіяне кілька разів борошно, дуже акуратно перемішуємо лопаткою. Виливаємо готове тісто у форму, яку потім відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Готовий бісквіт викладаємо на решітку остуджувати.
Заморожену чорницю треба розморозити, злийте сік, він нам стане в нагоді. Тим часом замочимо 15 г. Желатин в 5 ст.Л. Теплої води.
У сотейнику змішаємо шампанське, цукор і сік половини лимона. Поставимо на вогонь, поки не розчиниться цукор. Потім додаємо набряклий желатин і перемішуємо.
Чорницю викладаємо в форму поменше тієї, де випікали бісквіт. Заливаємо частиною желе, щоб ягоди вкрилися їм, і ставимо в холодильник на пару годин.
Потім заливаємо рештою желе - і знову в холодильник до повного застигання, а краще - на ніч.
Готуємо прошарок: замочуємо желатин в теплій воді на 10 хвилин. А тим часом змішуємо вершки, звичайний і ванільний цукор. І ставимо на вогонь, поки цукор не розчиниться. Додаємо желатин, добре перемішуємо і охолоджуємо.
Зробимо просочення: змішаємо цукор, сік, що залишився від чорниці і шампанське, трохи прогріємо, щоб цукор розтопився. Якщо чорниця свіжа, то сік можна замінити водою.
Зробимо стрічку. Вирізаємо її з папки для файлів, попередньо відмірявши висоту рознімних бортиків форми.
З бісквіт srezaem Wehrhahn, перекладаємо його в форму і дуже добре змащуємо просоченням, а трохи пізніше - розтопленим шоколадом. Дно форми замотайте в харчову плівку, так буде зручніше перекладати бісквіт.
Накриваємо бісквітом желе, акуратно перевертаємо, надягаємо бордюрную стрічку, скріплену скотчем.
Далі одягаємо боки від форми, заливаємо все вершкової прошарком - і в холодильник на ніч або на 4-5 годин.
З застиглого торта знімаємо боки форми і стрічку, перекладаємо торт на красиве блюдо і прикрашаємо свіжими ягодами чорниці.