Рецепт Чорничний торт бісквітний фото

Чорничний торт бісквітний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто , Чорниця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Цей торт зажадає від вас терпіння, натхнення і витрат часу, але повірте, він того вартий. Родзинкою десерту є ніжна і ароматна чорниця. Торт просто незабутній, легкий і дуже смачний!

Опис приготування:

Рецепт приготування чорничного торта бісквітного простий і, незважаючи на гадану складність, приготувати його зможе кожен, якщо слідувати моїм докладним інструкціям. Цей десерт з різними верствами і смаковими відтінками, дуже легкий і зовсім непріторний. Він ідеально підходить для романтичної вечері або просто для святкового столу. Якщо торт будуть пробувати маленькі діти, то шампанське можна замінити на воду.

  • Борошно - 60 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 400 грам(80 г. - для бісквіта, 100 г. - для желе, 150 г. - для прошарку, інше для просочення)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сік чорниці - 50 мілілітрів
  • Шампанське - 450 мілілітрів(50 мл. - для просочення, 400 мл. - для желе)
  • Чорниця заморожена - 150 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Желатин - 30 грам(15 г. - для желе, 15 г. - для прошарку)
  • Вершки - 600 мілілітрів
  • Білий шоколад - 50 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 3 чайних ложки
  • Чорниця свіжа - 150 грам
чорничний торт бісквітний - фото крок 1
Почнемо з приготування тіста. За допомогою міксера збиваємо яйця, частинами додаючи цукор. Маса повинна збільшитися і посветлеть. Далі додаємо потроху розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
чорничний торт бісквітний - фото крок 2
Додаємо просіяне кілька разів борошно, дуже акуратно перемішуємо лопаткою. Виливаємо готове тісто у форму, яку потім відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Готовий бісквіт викладаємо на решітку остуджувати.
чорничний торт бісквітний - фото крок 3
Заморожену чорницю треба розморозити, злийте сік, він нам стане в нагоді. Тим часом замочимо 15 г. Желатин в 5 ст.Л. Теплої води.
чорничний торт бісквітний - фото крок 4
У сотейнику змішаємо шампанське, цукор і сік половини лимона. Поставимо на вогонь, поки не розчиниться цукор. Потім додаємо набряклий желатин і перемішуємо.
чорничний торт бісквітний - фото крок 5
Чорницю викладаємо в форму поменше тієї, де випікали бісквіт. Заливаємо частиною желе, щоб ягоди вкрилися їм, і ставимо в холодильник на пару годин.
чорничний торт бісквітний - фото крок 6
Потім заливаємо рештою желе - і знову в холодильник до повного застигання, а краще - на ніч.
чорничний торт бісквітний - фото крок 7
Готуємо прошарок: замочуємо желатин в теплій воді на 10 хвилин. А тим часом змішуємо вершки, звичайний і ванільний цукор. І ставимо на вогонь, поки цукор не розчиниться. Додаємо желатин, добре перемішуємо і охолоджуємо.
чорничний торт бісквітний - фото крок 8
Зробимо просочення: змішаємо цукор, сік, що залишився від чорниці і шампанське, трохи прогріємо, щоб цукор розтопився. Якщо чорниця свіжа, то сік можна замінити водою.
чорничний торт бісквітний - фото крок 9
Зробимо стрічку. Вирізаємо її з папки для файлів, попередньо відмірявши висоту рознімних бортиків форми.
чорничний торт бісквітний - фото крок 10
З бісквіт srezaem Wehrhahn, перекладаємо його в форму і дуже добре змащуємо просоченням, а трохи пізніше - розтопленим шоколадом. Дно форми замотайте в харчову плівку, так буде зручніше перекладати бісквіт.
чорничний торт бісквітний - фото крок 11
Накриваємо бісквітом желе, акуратно перевертаємо, надягаємо бордюрную стрічку, скріплену скотчем.
чорничний торт бісквітний - фото крок 12
Далі одягаємо боки від форми, заливаємо все вершкової прошарком - і в холодильник на ніч або на 4-5 годин.
чорничний торт бісквітний - фото крок 13
З застиглого торта знімаємо боки форми і стрічку, перекладаємо торт на красиве блюдо і прикрашаємо свіжими ягодами чорниці.

Схожі рецепти