Чіпси з курячого філе
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, чіпси можуть бути тільки з овочів? А ось і ні! Сьогодні пропоную приготувати смачні, ситні, хрусткі чіпси з курячого філе, які стануть чудовою альтернативою купівельними чіпсів.
Складнощів у приготуванні чіпсів з курячого філе немає ніяких. Рецепт, як приготувати чіпси з курячого філе, багато в чому нагадує рецепт приготування звичайних відбивних. Єдине: тут потрібно робити дуже тонкі скибочки і нарізати переважно трикутниками. Щоб чіпси при обсмажуванні тримали форму, радять попередньо трохи заморозити їх в морозилці. Дійсно, чіпси з курячого філе виходять дуже смачними, вони ідеально підійдуть як закуска до пива і іншими алкогольними напоями.
- Куряча грудка - 250 грам
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Масло для смаження - 300 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курячі грудки поріжте на максимально тонкі пластини, в цьому найкращим вашим помічником стане дуже гострий ніж.
Накрийте курячі пластини харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком. Робіть це акуратно, щоб не розірвати відбивні.
Поріжте кожну відбивну на 2-3 трикутника. Викладіть на обробну дошку.
Накрийте зверху другий дошкою і гарненько притисніть. Надішліть в такому вигляді (між двома дошками) курячі чіпси в морозилку на 20-30 хвилин. Курячі заготовки повинні злегка приморозили, щоб при обсмажуванні не втрачати форму.
Яйця збийте з сіллю і спеціями за смаком. Кожен шматочок курячої грудки умочіть спочатку в яйце, потім в борошно, знову в яйце і в муку.
Смажте чіпси з курячого філе в розпеченому рослинному маслі до золотистої скоринки.
Готові чіпси викладайте на паперові рушники.
Подавайте курячі чіпси з улюбленим соусом, мені дуже сподобалися вони з гірчицею. Їжте із задоволенням!