Борщ з курячого філе
(покроковий рецепт з фото)
Неможливо уявити сучасну кухню без борщу. У кожної господині є свій рецепт, смаком якого вона задоволена і пишається. Пропоную варіацію на тему, як приготувати борщ з курячого філе.
Для його приготування використовують будь-які види м'яса, а також можна готувати і зовсім без нього, вийде такий пісний варіант. Завдяки курячому філе блюдо виходить більш дієтичним, ніж при використанні, наприклад, свинини. Приготування страви займає близько півтори години, для нього потрібні: капуста, цибуля, морква, перець, томатна паста (заправка), квасоля, куряче філе або грудка.
- Капуста - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Філе - 2 штуки
- Квасоля консервована - 250 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Томатний сік - 200 мілілітрів (або заправка для борщу)
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. Куряче філе ретельно промиваємо. На вогонь ставимо каструлю води, кладемо в неї філе, варимо його до повної готовності (приблизно півгодини). Відставляємо каструлю з вогню, дістаємо філе, охолоджуємо його.
2. Очищаємо цибулю від лушпиння, після чого нарізаємо його дрібними кубиками.
3. Морква ми також очищаємо і подрібнюємо. Я для цього використовую терку.
4. Перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими шматочками.
5. На розпечену сковороду наливаємо масло, обсмажуємо в ньому цибулину, морква і перець до м'якості.
6. Додаємо потім томатний сік (заправку) і тушкуємо все овочі ще хвилин сім, після чого знімаємо їх з вогню.
7. Очищаємо картофельЕ даємо йому постояти в холодній воді півгодини, щоб позбутися від крохмалю. Після чого промиваємо його і нарізаємо кубиком.
8. Капусту дрібно шаткуємо.
9. Каструлю з бульйоном (після курячого філе) повертаємо на вогонь. Даємо бульйону закипіти, після чого кидаємо в нього картоплю, а через пару хвилин і капусту. Доводимо все до кипіння.
10. М'ясо нарізаємо шматочками і відправляємо в каструлю, додаємо консервовану квасолю, суміш овочів і томатного соку (зі сковороди). Проварюємо все до повної готовності, додаємо сіль, перець і приправи за смаком.
11. Розливаємо порційно готовий борщ в тарілки, подаємо блюдо до столу.