Булочки з сиру в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, здобні булочки завдяки сиру виходять дуже смачними і повітряними. Прекрасний варіант випічки до чаю або кави.
За цим рецептом можна приготувати відразу два види булочок: солодкі і закусочні. Приготуйте опару з теплого молока, дріжджів, цукру і борошна. Збийте вершкове масло з яйцями, додайте сир, цукор або спеції, опару і борошно. Замісити тісто, дайте йому піднятися. Потім сформуйте булочки, змастіть їх яйцем, посипте кунжутом і випікайте протягом 30 хвилин. Смачного!
- Борошно - 450 грам
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Дріжджі - 7 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка (в опару)
- Яйця - 3 штуки(2 - в тісто, 1 - для змащення)
- Молоко - 75 мілілітрів
- Сіль, спеції, цукор - За смаком
- Кунжут - За смаком
Змішайте тепле молоко, дріжджі, цукор і 2 ложки борошна. Дайте опарі постояти 20 хвилин в теплому місці.
Вершкове масло збийте з яйцями, додайте сир.
Добре перемішайте. Додайте або цукор за смаком, або спеції: в залежності від того, які булочки ви хочете отримати. Можна приготувати солодкі, а можна пікантні. Визначившись, додайте опару і борошно і замісіть тісто. Дайте йому добре піднятися.
Розділити тісто на частини, сформуйте булочки, змастіть їх яйцем, посипте кунжутом і випікайте в духовці протягом півгодини при 180 градусах. Готові булочки відмінно виглядають на столі як в гарячому вигляді, так і вже остиглі.