Банановий капкейк
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь пробували випічку на основі банана? У неї очен приємна текстура. Пропоную вам дізнатися, як приготувати банановий капкейк. Ця випічка вас підкорить простотою приготування і смаком.
Приблизно з такого ж тіста готується популярний в Америці банановий хліб. Але я вирішила використовувати це прекрасне тісто з вологою сумішшю для ароматних солодких капкейков. І треба сказати, що випічка вийшла відмінна: ароматна і пишна.
Що стосується крему для прикраси, то варіантів приготування маса. Я зупинилася на найпростішому.
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 90 грам
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 110 грам (м'яке)
- Бананове пюре - 180 грам(+ банан для прикраси)
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - За смаком
- Пекан подрібнений - 30 грам (або волоський горіх)
- Крем вершковий або сирний - За смаком (для прикраси)
Очистіть банани і розімніть їх в пюре (має вийти 160 г). У мисці з'єднайте борошно, соду, Пекарський порошок, цукор і сіль. Відведіть туди бананове пюре, яйця, м'яке масло, ванілін. Перемішайте до однорідності.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Горіхи подрібнити і додайте в тісто.
У формочку для кексів (12 штук) покладіть паперові вкладиші і заповніть їх тестом на 3/4. Випікайте від 25 до 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
Готовим кексів дозвольте охолонути. Приготуйте будь-який крем. Я беру вершковий сир і перемішую його з цукром. Прикрасьте капкейкі кремом і кружечками бананів.