Капкейк
(покроковий рецепт з фото)
Капкейк - це мініатюрний тортик, який може бути з різною начинкою і кремом. Найчастіше я користуюся рецептом, як приготувати капкейк ванільний зі збитими вершками або шоколадним топінгом.
Кулінарна слава капкейк почалася саме через зовнішнього вигляду маленьких тортиків, тому ваше завдання - ошатно прикрасити кожен з них. Найсмачніше, звичайно, зі збитими вершками, масляним або білково-масляним кремом. Експериментуйте!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2/3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Молоко - 0, 5 склянки
1
Просійте борошно разом з розпушувачем і сіллю 2-3 рази. Це потрібно, щоб капкейкі вийшли пишні.
2
Збийте міксером яйця до утворення піни. Потім частинами введіть цукор і збивайте, поки маса не почне густіти.
3
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте в яєчну суміш разом з ваніллю і акуратно перемішайте.
4
Надішліть в отриману масу половину борошна і повільно перемішайте лопаткою в одному напрямку.
5
Влийте в тісто все молоко, а потім додайте решту борошна і завершите приготування тіста.
6
Розподіліть тісто по паперовим формочках і випікайте при температурі 180 градусів. Якщо капкейкі маленькі, їм вистачить 10-12 хвилин. Якщо побільше, то 18-20 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
7
Охолодіть готові кексики і прикрасьте їх приготованим кремом.