Ангельський капкейк
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, повітряний, а всередині - білий-білий, як крила ангелів. Не містить жирів, при його приготуванні не використовувалися молочні продукти. Цей капкейк сподобається всім! Легко і просто.
Якщо у вас від приготування будь-якого блюда залишилися білки, я розповім вам, як приготувати смачний десерт - ангельські капкейкі. Ангельські вони тому, що дуже легкі і всередині виходять білосніжними, як крила ангелів. Готуються капкейкі дуже легко і швидко, переконайтеся в цьому самі.
- Білки - 5 штук (від великих яєць)
- Цукрова пудра - 80 грам
- Цукор - 50 грам
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 2/3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Білки збиваємо з дрібкою солі.
2. Збиваємо до пишної піни, але не до стійких піків, як на безе, а до м'яких: кінчики повинні загинатися.
3. Додаємо лимонну кислоту і цукор (звичайний і ванільний), збиваємо ще хвилинки дві.
4. Муку змішаємо з цукровою пудрою і вводимо в білкову масу, акуратно перемішуючи.
5. Випікати будемо в паперових формочках. Наповнюємо їх.
6. І випікаємо в розігрітій духовці хвилин 20-25. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Потім ще хвилин 5-10 потримаємо в духовці при відкритих дверцятах.
7. Виймаємо з форми і охолоджуємо на решітці.
8. Подаються такі капкейкі найчастіше з ягідним варенням або соусом, який приготувати дуже просто навіть взимку. Я готувала з замороженої полуниці. Нарізаємо ягоди на невеликі шматочки.
9. Додамо до смаку цукру і трошки лимонного соку. І проварити хвилин 5. Потім обов'язково потрібно остудити!
10. А ось таким білосніжним виходить ангельський капкейк всередині.
11. Подаємо капкейкі, полив їх ягідним соусом.