Бабусині сирники
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачних, пишних і завжди ідеальних бабусиних сирників. Це відмінний варіант корисного сніданку для всієї родини або десерт до чаю. Рекомендую на замітку!
Щоб сирнічкі вийшли повітряними і сирними, в тісто не потрібно додавати борошно. Манна крупа практично не відчувається, тому вона - ідеальний варіант. Важливо дати постояти основі не менше 30 хвилин в холодильнику перед смаженням. При бажанні сир попередньо можна протерти через сито.
- Сир - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 2 Ст. Ложки
- Крупа манна - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно - 1/2 склянки (для панірування)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для смаження)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Підготуємо інгредієнти.
У глибоку миску відправляємо сир і вбиваємо яйце.
Додаємо звичайний і ванільний цукор.
Додаємо сметану.
Ретельно все перемішуємо і всипаємо манну крупу.
Ще раз перемішавши, відправляємо в холодильник на 30 хвилин, щоб манка набухла.
На стіл або обробну дошку висипаємо борошно. З сирної основи формуємо кульку і обвалюють його з усіх боків в борошні.
На сковороді розігріваємо олію і викладаємо сирнічкі.
Смажимо на середньому вогні під кришкою з двох сторін до рум'яної.
Подаємо сирники до столу з цукровою пудрою, варенням або сметаною. Приємного чаювання!