Апельсиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Апельсиновий пиріг володіє просто чудовим ароматом, ніжний і дуже смачний, він не залишить вас байдужими! До сімейного чаювання або приходу несподіваних гостей, такий рецепт буде дуже актуальний.
Приготувати апельсиновий пиріг дуже просто, рецепт не зажадає від вас будь-яких особливих навичок, впорається навіть недосвідчений кулінар. Інгредієнти прості і доступні, а результат неодмінно вас порадує! Випічка виходить трохи волога і дуже ніжна, з чаєм або молоком - ну дуже смачно! Прикрашаємо пиріг до смаку цукровою пудрою або будь глазур'ю. Спробуйте і порадуйте себе і своїх близьких цим простим, але смачними ласощами!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 250 грам
- Апельсин - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Збийте яйця з цукром до появи білої піни.
3. Додайте молоко і розтоплене, охолоджене вершкове масло.
4. Перемішайте і додайте борошно з розпушувачем.
5. Перемішайте все ще раз і додайте нарізані невеликими кубиками часточки апельсина. Від тонкої плівки я не очищала, але ви за бажанням можете її видалити.
6. Вилийте тісто в змащену маслом форму, застелену пергаментом.
7. Випікайте при 200 градусах близько 30-40 хвилин. Апельсиновий пиріг готовий.
8. Прикрасьте пиріг за смаком, розріжте на порційні шматочки і подайте до столу. Смачного!