Апельсиновий пиріг з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Приготування апельсинового пирога з горіхами не займе у вас багато часу, рецепт простий, з яким впорається навіть початківець кулінар. Проте випічка виходить приголомшливо смачною.
Поєднання цитрусових ноток з ніжним бісквітом і волоськими горіхами не залишить вас байдужими! До приходу несподіваних гостей або до сімейного чаювання такий ароматний і в той же час простий і смачний пиріг буде завжди до речі. Горіхи для цього рецепта підійдуть не тільки волоські, можна взяти мигдаль, кешью або арахіс, а також використовувати кілька видів одночасно в рівних пропорціях. У будь-якому випадку випічка виходить дуже вдала! А як приготувати такий по-домашньому затишний і смачний апельсиновий пиріг з горіхами, я розповім вам нижче!
- Апельсин - 1 штука
- Горіхи волоські - 50 грам
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для рецепта нам знадобиться весь апельсин повністю, тому для того, щоб прибрати можливу гіркоту, його необхідно добре промити і відварити протягом п'яти хвилин. Після трохи остудити і розрізати на частини.
Потім апельсин разом зі шкіркою подрібнюємо в блендері або за допомогою м'ясорубки.
Волоські горіхи подрібнюємо. Для цього достатньо їх покласти в целофановий пакет і кілька разів пройтися качалкою.
У глибокій мисці за допомогою блендера або міксера збиваємо яйця з цукром і ваніліном.
Додаємо борошно і розпушувач тесту.
Збиваємо і додаємо подрібнений апельсин і горіхи.
Все добре перемішуємо і виливаємо тісто в змащену маслом форму для випічки. У мене форма діаметром 22 см, якщо у вас більше, то кількість інгредієнтів краще збільшити в два рази.
Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30-40 хвилин.
Після чого даємо йому трохи охолонути і прикрашаємо за смаком. Апельсиновий пиріг з горіхами готовий!
Пиріг виходить неймовірно ароматним і дуже смачним, рекомендую спробувати! Смачного!