Рецепт Апельсиновий пиріг з полентою фото

Апельсиновий пиріг з полентою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно, Фрукти, Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Урізноманітнити звичну щоденну випічку хочу запропонувати чудесним пирогом. Насичений цитрусовий аромат, ніжне тісто, карамелізовані апельсини ... Це дивно смачно і зовсім нескладно!

Покажу вам, як приготувати апельсиновий пиріг з полентою. В даному випадку використовуються не класичні помаранчеві, а червоні цитрусові, але ви можете взяти ті, що є під рукою. Пиріг до столу можна подавати і теплим, і повністю остиглим. Він красивий і шалено смачний, так що рекомендую не проходити повз рецепта!

  • Цукор - 3/4 склянки(+ 7 ст.Л.)
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 110 грам
  • Апельсин - 2-3 штук
  • Борошно - 3/4 Ст. Ложки
  • Полента - 3-4 Ст. Ложок
  • Молоко - 6 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 1
1. Вимийте апельсини, просушіть і наріжте їх тонкими кружечками.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 2
2. З'єднайте 6 ложок цукру з 3 ложками води. На повільному вогні розтопіть цукор, після збільште вогонь і доведіть карамель до золотистого кольору. Зніміть з вогню, додайте 2 ложки вершкового масла. Перемішайте.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 3
3. Вилийте карамель у жароміцних форму, викладіть апельсини.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 4
4. Борошно, поленту, сіль і розпушувач перемішайте. Мартенс відділи Желтков, розітріть цукор з вершковим маслом і ванільним екстрактом.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 5
5. В масло додайте жовтки, молоко і сухі інгредієнти, ретельно збийте до однорідності. Білки окремо збийте до пишності і додайте невеликим порціями в тісто.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 6
6. Викладіть тісто у форму, розподіліть рівним шаром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 7
7. Запікайте апельсиновий пиріг з полентою до рум'яності хвилин 40-50. Перед подачею переверніть.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти