Апельсиновий пиріг з полентою
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити звичну щоденну випічку хочу запропонувати чудесним пирогом. Насичений цитрусовий аромат, ніжне тісто, карамелізовані апельсини ... Це дивно смачно і зовсім нескладно!
Покажу вам, як приготувати апельсиновий пиріг з полентою. В даному випадку використовуються не класичні помаранчеві, а червоні цитрусові, але ви можете взяти ті, що є під рукою. Пиріг до столу можна подавати і теплим, і повністю остиглим. Він красивий і шалено смачний, так що рекомендую не проходити повз рецепта!
- Цукор - 3/4 склянки(+ 7 ст.Л.)
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 110 грам
- Апельсин - 2-3 штук
- Борошно - 3/4 Ст. Ложки
- Полента - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
1. Вимийте апельсини, просушіть і наріжте їх тонкими кружечками.
2. З'єднайте 6 ложок цукру з 3 ложками води. На повільному вогні розтопіть цукор, після збільште вогонь і доведіть карамель до золотистого кольору. Зніміть з вогню, додайте 2 ложки вершкового масла. Перемішайте.
3. Вилийте карамель у жароміцних форму, викладіть апельсини.
4. Борошно, поленту, сіль і розпушувач перемішайте. Мартенс відділи Желтков, розітріть цукор з вершковим маслом і ванільним екстрактом.
5. В масло додайте жовтки, молоко і сухі інгредієнти, ретельно збийте до однорідності. Білки окремо збийте до пишності і додайте невеликим порціями в тісто.
6. Викладіть тісто у форму, розподіліть рівним шаром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Запікайте апельсиновий пиріг з полентою до рум'яності хвилин 40-50. Перед подачею переверніть.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!