Рецепт Апельсиновий пиріг з полентою фото

Апельсиновий пиріг з полентою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Урізноманітнити звичну щоденну випічку хочу запропонувати чудесним пирогом. Насичений цитрусовий аромат, ніжне тісто, карамелізовані апельсини ... Це дивно смачно і зовсім нескладно!

Опис приготування:

Покажу вам, як приготувати апельсиновий пиріг з полентою. В даному випадку використовуються не класичні помаранчеві, а червоні цитрусові, але ви можете взяти ті, що є під рукою. Пиріг до столу можна подавати і теплим, і повністю остиглим. Він красивий і шалено смачний, так що рекомендую не проходити повз рецепта!

  • Цукор - 3/4 склянки(+ 7 ст.Л.)
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 110 грам
  • Апельсин - 2-3 штук
  • Борошно - 3/4 Ст. Ложки
  • Полента - 3-4 Ст. Ложок
  • Молоко - 6 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 1
1. Вимийте апельсини, просушіть і наріжте їх тонкими кружечками.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 2
2. З'єднайте 6 ложок цукру з 3 ложками води. На повільному вогні розтопіть цукор, після збільште вогонь і доведіть карамель до золотистого кольору. Зніміть з вогню, додайте 2 ложки вершкового масла. Перемішайте.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 3
3. Вилийте карамель у жароміцних форму, викладіть апельсини.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 4
4. Борошно, поленту, сіль і розпушувач перемішайте. Мартенс відділи Желтков, розітріть цукор з вершковим маслом і ванільним екстрактом.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 5
5. В масло додайте жовтки, молоко і сухі інгредієнти, ретельно збийте до однорідності. Білки окремо збийте до пишності і додайте невеликим порціями в тісто.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 6
6. Викладіть тісто у форму, розподіліть рівним шаром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
апельсиновий пиріг з полентою - фото крок 7
7. Запікайте апельсиновий пиріг з полентою до рум'яності хвилин 40-50. Перед подачею переверніть.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти