Абрикосове варення
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Багато господинь роблять запаси на зиму. І це стосується не тільки солінь, салатів і закусок, але також солодких десертів. Ідеальним доповненням до вашого чаювання стане дуже смачне абрикосове варення.
Опис приготування:
Якщо ви любите солодощі, то вам обов'язково слід дізнатися, як приготувати абрикосове варення, яке можна не тільки подавати до чаю, але і використовувати у випічці. Таке варення з абрикосів можна назвати універсальним. Воно добре само по собі, навіть якщо його просто намазувати на хліб або печиво.
- Абрикос - 1, 2 кілограма
- Цукор - 800 грам
- Пелюстки мигдалю - 4 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Абрикоси гарненько вимийте, розділіть кожен на дві частини. Видаліть кісточки, складіть абрикоси в більшу миску. Зверху засипте фрукти цукром і полийте лимонним соком. Залиште їх в холодильнику на ніч, щоб вони пустили сік.
Вранці перекладіть абрикоси в каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Доведіть фрукти з соком до кипіння, варіть близько години, постійно помішуючи, щоб вони не пригоріли.
У вас повинна вийти більш-менш однорідна маса. Вимкніть вогонь і залиште варення постояти, щоб воно ще більше загусло.
Поки варення загусає, простерилизуйте банки і кришки. Також викладіть на деко пелюстки мигдалю. Підсушіть їх у духовці, щоб вони придбали золотистий відтінок. Тоді мигдаль повністю розкриє свій аромат.
Перекладіть мигдаль в варення і ретельно все перемішайте. Розлийте варення по банками, закрийте кришками. Переверніть банки вниз дном, накрийте їх рушником. Дочекайтеся, коли варення повністю охолоне, і перекладіть його в темне прохолодне місце.