Абрикосове варення
(покроковий рецепт з фото)
Багато господинь роблять запаси на зиму. І це стосується не тільки солінь, салатів і закусок, але також солодких десертів. Ідеальним доповненням до вашого чаювання стане дуже смачне абрикосове варення.
Якщо ви любите солодощі, то вам обов'язково слід дізнатися, як приготувати абрикосове варення, яке можна не тільки подавати до чаю, але і використовувати у випічці. Таке варення з абрикосів можна назвати універсальним. Воно добре само по собі, навіть якщо його просто намазувати на хліб або печиво.
- Абрикос - 1, 2 кілограма
- Цукор - 800 грам
- Пелюстки мигдалю - 4 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Абрикоси гарненько вимийте, розділіть кожен на дві частини. Видаліть кісточки, складіть абрикоси в більшу миску. Зверху засипте фрукти цукром і полийте лимонним соком. Залиште їх в холодильнику на ніч, щоб вони пустили сік.
Вранці перекладіть абрикоси в каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Доведіть фрукти з соком до кипіння, варіть близько години, постійно помішуючи, щоб вони не пригоріли.
У вас повинна вийти більш-менш однорідна маса. Вимкніть вогонь і залиште варення постояти, щоб воно ще більше загусло.
Поки варення загусає, простерилизуйте банки і кришки. Також викладіть на деко пелюстки мигдалю. Підсушіть їх у духовці, щоб вони придбали золотистий відтінок. Тоді мигдаль повністю розкриє свій аромат.
Перекладіть мигдаль в варення і ретельно все перемішайте. Розлийте варення по банками, закрийте кришками. Переверніть банки вниз дном, накрийте їх рушником. Дочекайтеся, коли варення повністю охолоне, і перекладіть його в темне прохолодне місце.