Рецепт Абрикосове варення фото

Абрикосове варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
Літні
Заготовки, Варення

Багато господинь роблять запаси на зиму. І це стосується не тільки солінь, салатів і закусок, але також солодких десертів. Ідеальним доповненням до вашого чаювання стане дуже смачне абрикосове варення.

Якщо ви любите солодощі, то вам обов'язково слід дізнатися, як приготувати абрикосове варення, яке можна не тільки подавати до чаю, але і використовувати у випічці. Таке варення з абрикосів можна назвати універсальним. Воно добре само по собі, навіть якщо його просто намазувати на хліб або печиво.

  • Абрикос - 1, 2 кілограма
  • Цукор - 800 грам
  • Пелюстки мигдалю - 4 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
абрикосове варення - фото крок 1
Абрикоси гарненько вимийте, розділіть кожен на дві частини. Видаліть кісточки, складіть абрикоси в більшу миску. Зверху засипте фрукти цукром і полийте лимонним соком. Залиште їх в холодильнику на ніч, щоб вони пустили сік.
абрикосове варення - фото крок 2
Вранці перекладіть абрикоси в каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і включіть маленький вогонь. Доведіть фрукти з соком до кипіння, варіть близько години, постійно помішуючи, щоб вони не пригоріли.
абрикосове варення - фото крок 3
У вас повинна вийти більш-менш однорідна маса. Вимкніть вогонь і залиште варення постояти, щоб воно ще більше загусло.
абрикосове варення - фото крок 4
Поки варення загусає, простерилизуйте банки і кришки. Також викладіть на деко пелюстки мигдалю. Підсушіть їх у духовці, щоб вони придбали золотистий відтінок. Тоді мигдаль повністю розкриє свій аромат.
абрикосове варення - фото крок 5
Перекладіть мигдаль в варення і ретельно все перемішайте. Розлийте варення по банками, закрийте кришками. Переверніть банки вниз дном, накрийте їх рушником. Дочекайтеся, коли варення повністю охолоне, і перекладіть його в темне прохолодне місце.

Схожі рецепти