А пиріжків дріжджів в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт виручить, коли немає часу возитися з дріжджовим тестом. Приємне і податливі тісто чудово поєднується з будь-якою начинкою - солодкої або солоної.
Приготувати пиріжки без дріжджів в духовці - дуже просто. Готуємо тісто на кефірі, улюблену начинку і формуємо пиріжки. Запікаються вони 20 хвилин. Гарного дня і удачі в приготуванні!
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Борошно - 2-3 склянок (дивитися по тесту)
- Картопляне пюре - 600 грам (для начинки)
- Яєчний жовток - 1 штука (для змазування пиріжків)
1. Приготуємо продукти для тіста. Начинку зробіть на ваш смак заздалегідь. Я зварила картопляне пюре і заправила його смаженою цибулею. Остудила.
2. Готуємо тісто: складаємо всі продукти в миску і замішуємо некруте тісто.
3. Ось такий колобок повинен вийти.
4. Кладемо його в пакет відпочити на 25-30 хвилин.
5. Переходимо на зручну робочу поверхню, присипати її борошном не потрібно. Я поділяю тісто 12 рівних частин.
6. Пальцями розтягуємо по столу кожну грудочку, він повинен вийти однакового діаметра. Кладемо по повній столовій ложці начинки.
7. Zaleplivaem кінець. І кінці пиріжка трохи всередину стягуємо, пріплюсківаем долонькою. Щоб пиріжки отримати овальні.
8. Викладаємо на деко пиріжки швом вниз. Я печу на силіконовому килимку, його змащувати не потрібно. Можна використовувати фольгу або папір для випічки.
9. Змащуємо пиріжки жовтком. І відправляємо з гарячу духовку. Випікаємо при 180 градусах 20 хвилин.
10. А пиріжків дріжджів в духовці готові! Знімаємо з листа, остужіваем. М'які, смачні пиріжки після охолодження зберігати в пакеті. Приємного!