Зелений салат з кальмаром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати щось просте, швидке і легке на перекус, пропоную вам поглянути на цю ідею, як зробити зелений салат з кальмаром. Відмінне поєднання інгредієнтів і смаків.
Варіантів заправки для такого салату може бути кілька - улюблене масло, нежирна сметана або пікантна заправка на основі жовтків і гірчиці, як в даному випадку. Ніжні морепродукти і білок чудово поєднуються із зеленню. Відмінний варіант для легкого перекусу або вечері.
- Тушка кальмара - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Листя салату - 1 пучок
- Зелень - 1 пучок (цибуля, петрушка, Braai, кріп)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Насамперед доведіть до кипіння воду, підсолити і опустіть туди тушку кальмара. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 3-4 хвилини. Паралельно відваріть яйця круто.
Листя салату вимийте, обсушити, порвіть руками і викладіть в салатник.
Додайте подрібнену зелень.
Вимийте огірочок і наріжте його тонкими брусочками.
Яйця остудіть, акуратно відокремте білки і наріжте їх.
Кальмар остудіть під холодною водою, обсушити і очистіть.
Наріжте кальмар тонкими смужками.
Тепер приготуємо швидку пікантну заправку. У невелику миску надішліть жовтки.
Додайте трохи оливкового масла.
Вичавіть сік лимона і додайте гірчицю.
Додати сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
Викладіть заправку на салат і подавайте його до столу. Смачного!