Заварний крем на згущеному молоці
(покроковий рецепт з фото)
Це універсальний рецепт заварного крему, який досить простий у виконанні і підходить для будь-яких тортів і тістечок. Ніжний вершково-карамельний смак буде прекрасно доповнювати вашу випічку.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати заварний крем на згущеному молоці, читайте уважно цей рецепт. Для приготування використовуйте тільки свіжі продукти, і тоді ваш крем вийде смачним і корисним. Начиняють кремом торти, млинці, печиво та булочки.
- Молоко - 700 мілілітрів
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 200 грам
- Варене згущене молоко - 250 грам
- Ванілін - За смаком
- Яйця - 2 штуки
Візьміть охолоджені яйця і розбийте їх в глибоку скляну миску. На плиту, на повільний вогонь поставте молоко. Поки молоко закипає, збивайте яйця віночком або міксером на повільній швидкості.
Поступово введіть в яєчну масу всю муку. Робіть це, набираючи борошно ложками. Якщо ви додасте всю відразу, то в тесті утворюється багато грудочок.
Акуратно тоненькою цівкою вливайте в тісто гаряче молоко. Важливо, щоб молоко було максимально гарячим, немає КИПА. Інакше яйця згорнуться і крем не вийде.
Перекладіть масу в каструльку, млоїте на самому слабкому вогні, поки та не стане густішою. Не забувайте регулярно заважати масу, щоб та не пригоріла і", не взялася" грудочками. Зніміть крем з плити, покладіть в нього вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції і залиште остигати.
У скляну миску викладіть згущене молоко з банки, перемішайте його виделкою або вінчиком до однорідності. Потім додайте до нього молочно-вершкову масу, знову ретельно перемішайте. Готовий крем зберігайте в холодильнику.