Заварний крем на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Заварний крем - це один з найпопулярніших видів начинки для випічки: еклери, торти, тістечка та інші. Розповім традиційний італійський рецепт, як приготувати заварний крем на молоці.
Заварний крем часто готують з ароматизаторами, наприклад, з ваніллю або лимоном. Багато хто любить додавати до нього алкоголь: ром, коньяк. Справжній заварний крем густий, з оксамитової текстурою. Його використовують не тільки в якості наповнювача, сам по собі цей крем - вже готовий десерт. Можете додати до нього фрукти, сухофрукти, ягоди, горіхи і подавати.
- Молоко - 1 літр
- Жовтки курячі - 8 штук
- Цукрова пудра - 160 грам
- Борошно - 80 грам
- Лимон - 1 штука(Cedra)
1. В сотейник налейте молоко, відправте його на вогонь і додайте до нього цедру одного лимона. Доведіть суміш до кипіння, потім процідіть молоко через марлю.
2. В окрему миску викладіть курячі жовтки, додайте до них цукор і збийте до утворення пінистої маси.
3. Всипте борошно до яєць і акуратно перемішуйте зверху вниз.
4. Влийте до яєчних жовтків гаряче молоко і перемішайте.
5. Надішліть суміш на мінімальний вогонь і варіть до утворення густої маси, близько 5-8 хвилин.
6. Зніміть сотейник з вогню, акуратно перемішуйте суміш ложкою кілька хвилин, а потім накрийте плівкою і остудіть до кімнатної температури, потім приберіть на зберігання в холодильник.