Запіканка з дикому рисом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже яскраве, апетитне, корисне і зовсім нескладна страва хочу вам показати. Для різноманітності щоденного меню розповім, як приготувати запіканку з диким рисом, овочами і курячим філе. Раджу!
Незважаючи на те, що вам буде потрібно майже 2 години в цілому, блюдо дуже просте в процесі. До того ж, ви завжди можете експериментувати з набором овочів, наприклад. Пластівці мигдалю надають запіканці особливу пікантність, так що рекомендую їх додати. На обід або вечерю буде здорово!
- Дикий рис - 1.5 склянки
- Вода - 4 склянки (або курячий бульйон)
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 2-3 штук
- Солодкий перець - 2 штуки
- Стебло селери - 1-2 штук
- Часник - 2-5 зубчиків
- Куряче філе - 700-800 грам
- Сир - 250 грам
- Пластівці мигдалю - 1/2 склянки (по бажанню)
- Сіль і спеції - За смаком

1. Підготуйте велику жароміцних форму. Духовку розігрійте до 180 градусів. Викладіть у форму рис, дрібно нарізану моркву, цибуля, перець, селера, часник.

2. Додайте сіль і спеції, акуратно перемішайте. Влийте воду або бульйон, накрийте форму фольгою і відправте в духовку хвилин на 70-80.

3. Дістаньте форму, акуратно зніміть фольгу. Викладіть зверху нарізане дрібними кубиками філе. Присипте все тертим сиром і мигдалем. Надішліть форму назад в духовку хвилин на 20-25.

4. Ось так, з мінімум турбот у вас вийде апетитне і ситне, повноцінне блюдо. Запіканку з дикому рисом в домашніх умовах рекомендую спробувати обов'язково.