Рецепт Запіканка з дикому рисом фото

Запіканка з дикому рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка, Крупи, Мал
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже яскраве, апетитне, корисне і зовсім нескладна страва хочу вам показати. Для різноманітності щоденного меню розповім, як приготувати запіканку з диким рисом, овочами і курячим філе. Раджу!

Незважаючи на те, що вам буде потрібно майже 2 години в цілому, блюдо дуже просте в процесі. До того ж, ви завжди можете експериментувати з набором овочів, наприклад. Пластівці мигдалю надають запіканці особливу пікантність, так що рекомендую їх додати. На обід або вечерю буде здорово!

  • Дикий рис - 1.5 склянки
  • Вода - 4 склянки (або курячий бульйон)
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Стебло селери - 1-2 штук
  • Часник - 2-5 зубчиків
  • Куряче філе - 700-800 грам
  • Сир - 250 грам
  • Пластівці мигдалю - 1/2 склянки (по бажанню)
  • Сіль і спеції - За смаком
запіканка з дикому рисом - фото крок 1
1. Підготуйте велику жароміцних форму. Духовку розігрійте до 180 градусів. Викладіть у форму рис, дрібно нарізану моркву, цибуля, перець, селера, часник.
запіканка з дикому рисом - фото крок 2
2. Додайте сіль і спеції, акуратно перемішайте. Влийте воду або бульйон, накрийте форму фольгою і відправте в духовку хвилин на 70-80.
запіканка з дикому рисом - фото крок 3
3. Дістаньте форму, акуратно зніміть фольгу. Викладіть зверху нарізане дрібними кубиками філе. Присипте все тертим сиром і мигдалем. Надішліть форму назад в духовку хвилин на 20-25.
запіканка з дикому рисом - фото крок 4
4. Ось так, з мінімум турбот у вас вийде апетитне і ситне, повноцінне блюдо. Запіканку з дикому рисом в домашніх умовах рекомендую спробувати обов'язково.

Схожі рецепти