Рецепт Сирна запіканка з рисом в духовці фото

Сирна запіканка з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Запіканка

Сирну запіканку з рисом в духовці доречно подати до сніданку, poldniku або закуску, а готується вона дуже легко з найпростіших доступних компонентів, але головний інгредієнт в цій страві - сир.

Цей рецепт дуже легко готувати на своїй домашній кухні. Він не займає багато часу. Сирну запіканку під силу приготувати навіть починає господині. Тут немає особливих хитрощів, як приготувати сирну запіканку з рисом в духовці - все дуже просто. Солодка запіканка припаде до смаку всім. Особливо добре її подавати дітям, які не люблять їсти сир. А тут перед ними майже пиріг з родзинками. Така смачна запіканка ще й корисна. Адже в сирі міститься велика кількість кальцію.

  • Сир 5% - 250 грам
  • Рис відварений - 7 Ст. Ложок
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкової масло - 2 Ст. Ложки (для змащування форми)
  • Сухарі паніровочні - За смаком
сирна запіканка з рисом в духовці - фото крок 1
1. У глибоку миску покладіть сир. Ретельно розітріть його з допомогою вилки. Потім вбийте яйця, з'єднайте зі сметаною.
сирна запіканка з рисом в духовці - фото крок 2
2. Додайте цукор. Розмішайте. Покладіть в сирну суміш заздалегідь зварений рис. Все ретельно перемішайте.
сирна запіканка з рисом в духовці - фото крок 3
3. Промитий і замочений в гарячій воді родзинки дістаньте і покладіть в суміш сиру з рисом. Перемішайте.
сирна запіканка з рисом в духовці - фото крок 4
4. Візьміть неглибоку форму для випічки. Викладіть в неї запіканку і рівномірно розподіліть по всій формі. У заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку поставте форму з запіканкою. Дістаньте запіканку з духовки через 30-35 хвилин (приблизно).
сирна запіканка з рисом в духовці - фото крок 5
5. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати сирну запіканку з рисом в духовці, дістаньте її і наріжте на порційні шматочки. До столу подавайте теплою зі сметаною, джемом. Смачного.

Схожі рецепти