Сирна запіканка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка - це відмінне блюдо, яке можна подавати як закуску або основне блюдо. Дивимося докладний рецепт, як приготувати сирну запіканку в духовці, і пробуємо зробити її самостійно.
Для приготування такої страви можна використовувати найрізноманітніші овочі, які тільки знайдете в своєму холодильнику. Головною родзинкою страви є апетитна і хрустка сирна скоринка. З мінімального набору продуктів можна створити ось таку красу. Приступаємо!
- Кабачок - 1 штука
- Сир - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 150 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль і перець - За смаком
1. Збираємо всі інгредієнти для приготування запіканки. Кабачок ретельно миємо, зелень теж миємо й нарізаємо дрібно.
2. Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Солимо і перчимо, залишаємо на десять хвилин, а після закінчення цього часу віджимаємо зайвий сік. Сир також натираємо на крупній тертці (буде смачно, якщо використовувати кілька сортів сиру).
3. У миску кладемо віджатий кабачок, додаємо половину сиру, всипаємо борошно, зелень, соду і сіль, вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо.
4. Форму для запікання змащуємо маслом або застилає папером для випічки. Викладаємо в неї начинку, рівномірно її розподіляємо, зверху посипаємо сиром, що залишився для утворення рум'яної скоринки.
5. Запікаємо в духовці при температурі 180-190 градусів близько сорока хвилин. Готову запіканку залишаємо остигати хвилин на десять, після чого розрізаємо і подаємо до столу.