Заливний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з яблуками вражають своєю різноманітністю. Здавалося б, тісто і один єдиний фрукт, що ще можна придумати? Але завжди натикаєшся на нові рецепти. А я вирішила спробувати даний варіант!
Солодка легка випічка з звичних інгредієнтів може радувати вашу сім'ю часто, адже вона швидко запікається. Тісто не дріжджове, значить, задача ще більше спрощується. Якщо вам стало цікаво, то дізнайтеся про те, як приготувати заливний яблучний пиріг на кефірі. Ідеальне доповнення до чаю.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 90 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Яблуко - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Чисті яблука почистіть і наріжте кубиками.
У глибокому посуді збийте вінчиком яйця з цукром.
Потім додайте в масу масло, кефір і розпушувач. Перемішайте інгредієнти. Потім просійте борошно. Замішайте рідке тісто.
Далі додайте в тісто яблука. Масу перемішайте.
Форму для випічки змастіть маслом. У неї влийте тісто.
Запікайте пиріг при 200 градусах протягом 40 хвилин. Подавайте випічку остигнула. Приємного чаювання!