Заливний пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
У літній період обов'язково порадуйте себе і близьких полуничним пирогом. Мій рецепт порадує простим приготуванням і відмінним смаком. Давайте приготовим?
Для пирога підійдуть некондиційні ягоди, з вираженою кислинкою. Час випічки регулюйте по своїй духовці.
- Полуниця - 350 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 110 грам
- Вершки - 90 мілілітрів(10% жирності)
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Кокосова стружка - 40 грам
- Крем - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яйця з цукром збийте в піну.
Додайте вершки і ще раз збийте.
Всипте борошно і розпушувач для тіста. Добре розмішайте на малих обертах.
Готове тісто відкладіть в сторону. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Чисту, підготовлену полуницю змішайте з кокосовою стружкою.
Форму з бортиками змастіть маслом, викладіть трохи полуниці.
Зверху залийте 1/2 частиною тіста, викладіть знову полуницю, присипте кокосовою стружкою.
Вилийте тісто, розкладіть залишки полуниці і кокосової стружки. Поставте випікатися на 50 хвилин. Якщо під час випічки верх пирога зарум'яниться, прикрийте його пергаментом або фольгою і випікайте до готовності.
Готовий пиріг залиште у формі на 10 хвилин, після чого витягніть і перекладіть на блюдо.
Готовий пиріг прикрасьте сметаною і свіжою полуницею. Смачного!