Ягідний морс
(покроковий рецепт з фото)
Ягідний морс дуже корисний для здоров'я. Особливо, якщо ви вживаєте домашній напій, а не куплений в магазині з пакета. Морс відмінно втаязикє спрагу і освіжає влітку. Напій дуже смачний!
Якщо вам цікаво, як приготувати ягідний морс, то цей рецепт вам стане в нагоді. Такий напій зміцнює імунітет. Ви можете сміливо експериментувати з інгредієнтами і додавати щось нове. Підійдуть будь-які фрукти і ягоди.
- Смородина червона - 1 Склянка
- Яблуко - 5 штук
- Апельсин - 2 штуки
- Вода - 2, 5 L
- Цукор - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Гвоздика - 2 штуки (ціла)
Апельсини гарненько вимийте. Потім зніміть з них шкірку. Вибирайте стиглі плоди, щоб морс не вдався занадто кислим.
Вимийте всі інші ягоди і фрукти. Відіжміть сік будь-яким зручним для вас способом. В ідеалі необхідно зробити це через соковижималку.
Воду закип'ятіть, дайте їй злегка охолонути. Мезгу складіть в каструлю. Залийте її гарячою водою. Дайте їй постояти під кришкою п'ятнадцять хвилин.
Потім поставте мезгу на плиту, доведіть до кипіння. Всипте в каструльку цукор, корицю і гвоздику. Варіть на самому маленькому вогні близько десяти хвилин. Потім зніміть з плити і остудіть.
Одержаний відвар процідіть, влийте до нього ягідно-фруктовий сік, який віджимати на самому початку. Перелийте готовий морс в глечик, поставте в холодильник. Подавайте холодним.