Яблучний коблер з солодкою картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування коблер з яблуками, корицею, солодкою картоплею, цукром і медом.
Цей коблер добре подавати з кулькою ванільного морозива.
- Цедри Лимона - 1 штука
- Лимона - 1/2 штуки
- Кориці - 1/2 чайних ложки
- Яблук - 5 штук
- Для верхівки:вершкового масла - 3 чайних ложки
- Кориці - 1 1/2 чайних ложки
- Солодких картоплі - 2 штуки
- Палички топленого масла - 1/2 штуки
- Розпушувача - 3 1/2 чайних ложки
- Цукру - 1 Ст. Ложка
- Меду - 1 Ст. Ложка
- Солі - 3/4 чайних ложки
1. Очистити яблука і тонко нарізати. Очистити і нарізати солодкий картопля. Розігріти духовку до 190 градусів. У великій мисці об'єднати солодка картопля з 3 чайними ложками топленого вершкового масла, 1 чайною ложкою коричневого цукру і 1/2 чайної ложки кориці. Змішати разом, поки картопля не буде добре покритий сумішшю.
2. Розкласти картоплю на деку з силіконовим килимком. Накрити вільно фольгою і запікати 20 хвилин, до готовності. Зробити пюре і відкласти в сторону.
3. У великій мисці змішати коричневий цукор, лимонну цедру і корицю для заповнення.
4. У сковороді розтопити 2 столові ложки вершкового масла на сильному вогні. Додати яблука. Смажити, помішуючи, 5 хвилин, до готовності. Акуратно додати в цукрову суміш, перемішати.
5. Викласти суміш у форму для випічки, накрити кришкою і тримати теплим.
6. У середній мисці змішати 1 стакан солодкої картоплі, молоко, мед і вершкове масло.
7. Просіяти разом борошно, розпушувач, цукор і сіль. Додати до картопляної суміші.
8. Обережно змішати всі інгредієнти разом, щоб вийшло м'яке тісто.
9. Викласти картопляну суміш поверх яблучної суміші.
10. Випікати до золотистого кольору верхівки, 35-40 хвилин. Дати постояти 15 хвилин перед подачею на стіл. Подавати з ванільним морозивом.