Рецепт Яблучний коблер фото

Яблучний коблер
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок
Випічка, Солодке

Навіть якщо до традиційних яблучним пирогів ви байдужі, то рецепт, як приготувати яблучний коблер, не залишить вас байдужим. Незвичайний яблучний пиріг з легкістю підкорить будь-якого.

На відміну від пирога, в якому начинку ховають всередині, для коблер на дно форми кладуть яблука, а потім посипають крихтою з тіста. Подавати коблер можна теплим, тоді до нього додають кульку морозива або вершковий сир, а також його їдять після охолодження. Оскільки яблука добре поєднуються з корицею та іншими прянощами, не соромтеся додавати їх.

  • Яблука - 6 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 12 Ст. Ложок
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершки - 1 1/4 склянки
яблучний коблер - фото крок 1
1. Очистіть яблука від шкірки, наріжте їх кубиками, збризніть соком лимона, щоб вони не почорніли.
яблучний коблер - фото крок 2
2. У каструлі на вогні розтопіть 4 столові ложки вершкового масла.
яблучний коблер - фото крок 3
3. Додайте до масла яблука, а також корицю, мускатний горіх, 0, 5 склянки цукру.
яблучний коблер - фото крок 4
4. Перемішайте і додайте ванільний екстракт, знову перемішайте.
яблучний коблер - фото крок 5
5. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте яблука близько 10 хвилин на слабкому вогні.
яблучний коблер - фото крок 6
6. Вилийте весь вміст каструлі в форму для випікання.
яблучний коблер - фото крок 7
7. У мисці змішайте борошно, цукор, що залишився, розпушувач, соду і сіль.
яблучний коблер - фото крок 8
8. Час, що залишився вершкове масло наріжте шматочками і викладіть в миску до борошняної суміші.
яблучний коблер - фото крок 9
9. Влийте вершки до маслу і борошні, перемішайте тісто.
яблучний коблер - фото крок 10
10. Руками розкришите отримане тісто над яблуками в формі.
яблучний коблер - фото крок 11
11. Надішліть коблер в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і готуйте ще півгодини.
яблучний коблер - фото крок 12
12. Видаліть з духовки і залиште на 10 хвилин.
яблучний коблер - фото крок 13
13. Викладіть шматочок коблер в тарілку і прикрасьте кулькою морозива. Смачного!

Схожі рецепти