Яблучний коблер
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо до традиційних яблучним пирогів ви байдужі, то рецепт, як приготувати яблучний коблер, не залишить вас байдужим. Незвичайний яблучний пиріг з легкістю підкорить будь-якого.
На відміну від пирога, в якому начинку ховають всередині, для коблер на дно форми кладуть яблука, а потім посипають крихтою з тіста. Подавати коблер можна теплим, тоді до нього додають кульку морозива або вершковий сир, а також його їдять після охолодження. Оскільки яблука добре поєднуються з корицею та іншими прянощами, не соромтеся додавати їх.
- Яблука - 6 штук
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 12 Ст. Ложок
- Цукор - 3/4 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 1 1/4 склянки
1. Очистіть яблука від шкірки, наріжте їх кубиками, збризніть соком лимона, щоб вони не почорніли.
2. У каструлі на вогні розтопіть 4 столові ложки вершкового масла.
3. Додайте до масла яблука, а також корицю, мускатний горіх, 0, 5 склянки цукру.
4. Перемішайте і додайте ванільний екстракт, знову перемішайте.
5. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте яблука близько 10 хвилин на слабкому вогні.
6. Вилийте весь вміст каструлі в форму для випікання.
7. У мисці змішайте борошно, цукор, що залишився, розпушувач, соду і сіль.
8. Час, що залишився вершкове масло наріжте шматочками і викладіть в миску до борошняної суміші.
9. Влийте вершки до маслу і борошні, перемішайте тісто.
10. Руками розкришите отримане тісто над яблуками в формі.
11. Надішліть коблер в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і готуйте ще півгодини.
12. Видаліть з духовки і залиште на 10 хвилин.
13. Викладіть шматочок коблер в тарілку і прикрасьте кулькою морозива. Смачного!