Яблучне пюре для грудничка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати яблучне пюре для грудничка на зиму зовсім не складно як це може здатися на перший погляд. Все що нам знадобиться - це смачні і ароматні домашні яблучка.
Ніяке, навіть найкраще магазинне пюре і поруч не буде стояти з баночкою ароматного страви, приготованого дбайливими маминими руками. У цьому рецепті немає цукру, тільки яблука і трохи води. Якщо ви візьмете для приготування кислі сорти яблук, то за бажанням можете додати цукор. Не обов'язково шукати ідеальні яблучка, некрасиві - не означає несмачні! Готове яблучне пюре можна використовувати не тільки в якості прикорму, але і подавати як соус до млинців, oladiyam, сирним запіканок, поклоніння t.d.
- Яблука - 1 кілограм
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Яблука ретельно промийте і зріжте шкірку. Виріжте серцевину з насінням і хвостиком.
До речі, не поспішайте викидати яблучну шкірку. Її можна заморозити і варити з неї компоти або додавати в чай. У шкірці міститься багато вітаміном, вона дуже ароматна і її сміливо можна пустити в справу!
Очищені яблучка наріжте кубиками і складіть в каструльку або казанок. Влийте кип'ячену воду. Вода допоможе яблука не пригоріти, а далі вони будуть гаситися у власному соку.
Гасіть яблука на мінімальному вогні близько 10-20 хвилин. Час залежить від сорту яблук, вони повинні майже повністю розваритися. Якщо вирішите додати цукор, то робіть це прямо зараз, на стадії гасіння. Додавайте цукор на свій смак, орієнтуючись по кислоті яблук.
Залишилося зробити з м'яких яблук пюре. Можна скористатися занурювальним блендером або протерти яблука через дрібне сито.
Потім поставте готове яблучне пюре назад на плиту і знову доведіть до кипіння, після чого зніміть з вогню і розкладіть по стерилізованим банкам. У мене вийшло рівно 6 баночок з-під дитячого харчування.
Закрутіть банки стерильними кришками і після охолодження зберігайте в холодильнику. Приємного апетиту Вашим діткам!