Вишневий бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Щоб навчитися пекти торт самостійно, треба зіпсувати не один пакет продуктів. Але вони, хто добилися мети, будуть винагороджені смаком. Ось, як приготувати вишневий бісквітний торт.
Готувати торти завжди складно. biskvitnиe - тим більше! Секрет гарного торта полягає в правильно приготованому коржі. Потрібно планомірно і точно змішувати інгредієнти, щоб все було гармонійно. Тільки тоді бісквіт буде м'яким і повітряним.
- Борошно - 2 склянки (вищий сорт)
- Яйця - 6 штук
- Вишня - 200 грам
- Цукор - 3 склянки
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 штука
- Крем - 800 грам
- Шоколад - 100 грам
Почнемо з самого головного. Відокремлюватимемо білки від жовтків. Збиваємо білки в міцну піну. Обережно всипаємо 2 склянки цукру, не перестаючи збивати. Додаємо яєчні жовтки один за іншим. Весь цей час збиваємо! потім додаємо 4 столові ложки какао і перемішуємо. Тільки після цього повільно всипаємо борошно через сито, збиваючи масу міксером. Додаємо розпушувач, знову все перемішуємо.
Для випікання бісквітних коржів нам просто необхідна формочка, інакше бісквіт не підніметься. Форму застилає пергаментним папером, змащеній маслом. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Виливаємо тісто в форму і ставимо в духовку приблизно на годину.
Приступаємо до приготування крему. Для цього беремо сметану і 1 склянка цукру. Змішуємо і збиваємо до тих пір, поки маса не стане повітряної. Ставимо крем в холодильник.
За часом дістаємо наш бісквітний корж, ділимо його на 2 частини. Один корж у нас буде 2 см., другий тонший. Його ми розріжемо на кубики. Це буде верхня частина торта.
Відокремлюємо вишню від кісточок. Можна взяти заморожені ягоди. Тоді їх потрібно розморозити, слив воду з соком. Змащуємо корж сметанним кремом. Викладаємо зверху вишні. Тепер беремо наші шматочки від другого коржа. Вмочуємо їх в крем і викладаємо поверх вишень конусоподібно. На них кладемо вишні, змащуємо все кремом.
Тепер останній штрих. Кладемо залишилися вишні поверх торта. Беремо шоколадку, розтоплюємо її в посудині. Обережно заливаємо нею наш торт. Зверху посипаємо горіховими пелюстками. Торт готовий! Подавати з чаєм!