Випічка з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що морква є коренеплодом і овочем, її часто використовують в десертах і випічці. Солодкі плоди радують не тільки своїм смаком, але і кольором, а також користю. Перевірте це самі.
Рецепт вийшов оригінальним і яскравим. Його точно можна подавати на свято або вечір з друзями завдяки красивому оформлення. Зверху на бісквіті буде крем-чіз. А аромат вас просто зведе з розуму. Тому вам обов'язково треба дізнатися про те, як приготувати випічку з морквою, а саме - пиріг з кремом.
- Морква - 250 грам(150 г - для бісквіта, 100 г - для прикраси)
- Цукор - 230 грам(180 г - в бісквіт, 50 г - в вершках)
- Борошно пшеничне - 165 грам
- Розпушувач - 8 грам
- Молоко - 75 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Вода - 40 мілілітрів(20 мл - в бісквіт, 20 мл - для прикраси)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Лимонний екстракт - 2 краплі
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Сир - 170 грам
Спочатку приготуйте тісто. У глибокій мисці збийте яйця, 90 г цукру і яєчний жовток протягом 10 хвилин міксером на максимальній швидкості.
Морква для бісквіта почистіть, промийте і крупно натріть.
У сотейнику доведіть до кипіння цукор, що залишився для бісквіта і воду.
Після появи карамельного кольору додайте в воду рослинного масло. Відразу перемішайте. Потім додайте моркву. Варіть суміш протягом 5 хвилин на повільному вогні.
В цей час в іншому посуді перемішайте разом корицю, розпушувач, борошно і імбир.
Тепер в збиту яєчну масу всипте суху суміш.
Потім влийте молоко. Все ретельно перемішайте.
Далі додайте моркву з карамеллю. Перемішайте тісто. Влийте його в круглу форму для випічки з пергаментом.
Випікайте бісквіт при 150 градусах протягом 40-50 хвилин в духовій шафі.
Міксером збийте сир, вершкове масло і цукрову пудру до єдиної консистенції. В кінці додайте лимонний екстракт. Перемішайте.
Морква для прикраси почистіть і наріжте тонкою соломкою за допомогою овочерізки.
У сотейнику доведіть до кипіння воду з цукром. Варіть в ній морква протягом 7-10 хвилин на невеликому вогні.
Остиглий бісквіт прикрасьте кремом і трояндочками з моркви. Приємного чаювання!