Випічка без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Для веганскої харчування можна підібрати смачну випічку без яєць і молока. Наприклад, смачні повітряні мафіни з ягодами. Готую їх в пост, використовуючи різні види ягід.
Сьогодні хочу поділитися рецептом, як приготувати випічку без яєць. Як не дивно, це можливо і навіть дуже смачно. У рецепті я використовую свіжу смородину, але можна також брати і заморожену. До того ж ви цілком можете скористатися абсолютно будь-якими ягодами, які у вас знайшлися на кухні. Відзначте: якщо ви використовуєте силіконові формочки, то їх змащувати не потрібно, кекси і так не пристане.
- Смородина - 100 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
- Насіння соняшникове - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
1
Смешайте смородину, воду, масло і цукор.
2
В окремій мисці з'єднайте борошно, соду і лимонну кислоту.
3
Потихеньку підмішувати борошно в рідину.
4
Готове тісто викладайте в формочки, змащені маслом.
5
Випікайте кекси 20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
6
Смачного!