Великодні кекси з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для людей, які "не дружать" з дріжджовий випічкою, але на світле свято Великодня також хочуть прикрасити свій стіл домашньою випічкою. Великодні кекси з журавлиною виходять ніжними, смачними.
Ще одна перевага випічки без дріжджів - це швидкість виконання. Вам не доведеться витрачати час на очікування підйому тесту, кекси випікаються відразу після його замісу.
Подивіться, як приготувати великодні кекси з журавлиною. В'ялена журавлина попередньо замочується в коньяку. Звичайно ж, ви можете віддати перевагу традиційному родзинок і додати його в тісто або покласти журавлину навпіл з родзинками. Готуйте з задоволенням!
- Яйце - 2 штуки
- Білок яєчний - 1 штука
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Борошно - 160 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Журавлина в'ялена - 100 грам (або родзинки)
- Мигдальні пелюстки - 50 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, воно повинно стати розм'якшеним. Борошно просійте. Журавлину попередньо залийте теплою водою на 15 хвилин, відкиньте на сито, залийте коньяком на 30 хвилин, обсушити паперовим рушником. Її бажано підготувати до того, як приступати до випічки кексів.
Духовку розігрійте до 180 ° С. Яйця збийте з цукром, ваніліном і сіллю в пишну білу піну. Додайте поступово, по 1 ст. Л., розм'якшене масло, кожен раз перемішуючи до однорідності.
Введіть поступово борошно, перемішуючи лопаткою знизу вгору. Білок збийте до міцних піків, Додайте в тісто, перемішайте акуратно за допомогою спатули.
Додайте журавлину, перемішайте.
Розкладіть тісто по силіконовим формам, заповнюючи їх на 2/3 від усього обсягу. Зверху посипте мигдальними пелюстками.
Випікайте в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин до сухої сірники. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Остудіть кекси. За бажанням присипте цукровою пудрою.
Смачного!