Рецепт Вегетаріанський суп-пюре з сочевиці фото

Вегетаріанський суп-пюре з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, Для дітей
Супи, Супи-пюре

Перетерті супи, як правило, користуються успіхом у людей з особливою дієтою або у явних любителів таких страв. І останні, як не дивно, в меншості, а даремно суп-пюре може виявитися ще й смачним.

Приготуйте овочі - промийте, чистий, наріжте. Першою ставте варитися сочевицю, а потім додавайте в каструлю овочі в черговості, описаної в рецепті. Удачі і хорошого дня!

  • Баклажани - 250 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Сочевиця червона - 100 грам
  • Базилік свіжий - 0, 25 пучка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Масло оливкове - 20 мілілітрів (для обжарки)
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець чорний мелений - 4 щіпки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 1
Щоб приготувати такий суп візьміть: баклажани, помідори, часник, червону сочевицю, перець, сіль, рослинна олія. Інгредієнти в таблиці наведені для каструлі об'ємом 1, 5 L.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 2
Сочевицю промити, залити водою, додати лавровий лист і варити на слабкому вогні 15 хвилин.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 3
Баклажан очистити від шкірки, нарізати кубиками.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 4
Обсмажити на оливковій олії 5 хвилин.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 5
Лук крупно порубати. Часник дрібно нарізати.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 6
Помідори обдати окропом, зняти шкірку і порубати.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 7
У сковороді з додаванням олії обсмажити цибулю до золотистого кольору.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 8
До цибулі додати томати і часник. Обсмажувати 3-5 хвилин.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 9
Листочки базиліка відокремити від стебел і крупно порубати.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 10
З каструлі, де вариться сочевиця, вийняти лавровий лист і додати баклажани. Варити 5 хвилин.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 11
Потім в каструлю додати томатну заправку. Посолити, поперчити за смаком. Варити ще 5 хвилин.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 12
Зняти суп з вогню. Додати посічену зелень. В принципі, на цій стадії можна завершити приготування супу, якщо ви не любите його в стані пюре.
вегетаріанський суп-пюре з сочевиці - фото крок 13
Ну, а якщо вам більше до душі суп-пюре - подрібніть його за допомогою блендера, але не сильно. Подавайте з крутонами, посипте лляними зернятками.

Схожі рецепти