Вегетаріанський суп-пюре з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Перетерті супи, як правило, користуються успіхом у людей з особливою дієтою або у явних любителів таких страв. І останні, як не дивно, в меншості, а даремно суп-пюре може виявитися ще й смачним.
Приготуйте овочі - промийте, чистий, наріжте. Першою ставте варитися сочевицю, а потім додавайте в каструлю овочі в черговості, описаної в рецепті. Удачі і хорошого дня!
- Баклажани - 250 грам
- Помідори - 300 грам
- Сочевиця червона - 100 грам
- Базилік свіжий - 0, 25 пучка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло оливкове - 20 мілілітрів (для обжарки)
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 4 щіпки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Щоб приготувати такий суп візьміть: баклажани, помідори, часник, червону сочевицю, перець, сіль, рослинна олія. Інгредієнти в таблиці наведені для каструлі об'ємом 1, 5 L.
Сочевицю промити, залити водою, додати лавровий лист і варити на слабкому вогні 15 хвилин.
Баклажан очистити від шкірки, нарізати кубиками.
Обсмажити на оливковій олії 5 хвилин.
Лук крупно порубати. Часник дрібно нарізати.
Помідори обдати окропом, зняти шкірку і порубати.
У сковороді з додаванням олії обсмажити цибулю до золотистого кольору.
До цибулі додати томати і часник. Обсмажувати 3-5 хвилин.
Листочки базиліка відокремити від стебел і крупно порубати.
З каструлі, де вариться сочевиця, вийняти лавровий лист і додати баклажани. Варити 5 хвилин.
Потім в каструлю додати томатну заправку. Посолити, поперчити за смаком. Варити ще 5 хвилин.
Зняти суп з вогню. Додати посічену зелень. В принципі, на цій стадії можна завершити приготування супу, якщо ви не любите його в стані пюре.
Ну, а якщо вам більше до душі суп-пюре - подрібніть його за допомогою блендера, але не сильно. Подавайте з крутонами, посипте лляними зернятками.