Вегетаріанський хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Іноді корисно їсти хліб без дріжджів. Причому, не тільки вегетаріанцям. Такий хліб більш корисний для нашого організму, сприяє його очищенню й омолодженню. Так що ось вам рецепт!
Хліб без дріжджів має масу переваг перед традиційним рецептом. Обов'язково спробуйте його. Готувати просто: змішайте інгредієнти для тісто і сформуйте буханець будь-якої форми. Дивіться детальний рецепт, як приготувати вегетаріанський хліб без дріжджів в домашніх умовах.
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Житнє борошно - 250 грам
- Геркулес - 100 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки

Насамперед змішайте пшеничне і житнє борошно в глибокій ємності.

Тепер додайте геркулес, соду, сіль і масло. Перемішайте.

Влийте кефір і не поспішаючи і акуратно замісіть тісто.

Сформуйте з нього буханку (я її роблю круглої), зверху якої зробіть хрестової надріз, випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Готовий хліб вийміть з духовки, накрийте рушником і залиште до повного охолодження.