Варення з яблук в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашій родині є ласуни, цей рецепт точно доведеться їм до смаку. Солодке, ароматне яблучне варення завжди буде актуальним, особливо в зиязикай період, коли так хочеться чогось особливого!
Це - класичний рецепт приготування варення з яблук в мультиварці. Крім традиційних інгредієнтів, я використовував заморожену журавлину (попередньо розморозити). Це додало варення особливу кислинку. Це варення відмінно підходить і для випічки: pipogi, булочки, слойки виходять просто чудові! Удачі в приготуванні!
- Яблука - 800 грам
- Журавлина - 250 грам
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Вода - 2 склянки (мультистакана)
Яблука миємо й очищаємо від шкірки. Шкірку складіть в мультиварку, залийте водою і прокип'ятіть в режимі "варка на пару" 20 хвилин. Потім процідіть відкриває.
З очищених яблук видаляємо серцевини і нарізаємо шматочками. Коли відвар приготується, перелийте його в іншу ємність, а в мультиварку засипте яблука.
Додаємо цукор. Варимо в режимі "гасіння" 1 час.
Після сигналу про завершення роботи, вливаємо до варення яблучний відвар.
Додаємо журавлину. Варимо в режимі "випічка" 65 хвилин, при відкритій кришці мультиварки.
Готове варення розливаємо по стерилізованим баночках! Смачного!