Рецепт Варення з винограду фото

Варення з винограду
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Фрукти , Виноград
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Варення з винограду - це незвичайне ласощі до чаю, прекрасний наповнювач в пироги і просто дуже смачне і корисне частування! Зустрічайте легкий покроковий рецепт варення з винограду!

Опис приготування:

Вам буде потрібно: 1 кілограм ягід винограду, 1, 2 кілограма цукру, 1 склянка води.

Şag1: Виноград добре промити, ягоди від'єднати від гілочок. Опустити в гарячу воду на пару хвилин.

КРОК 2: Виноград залити гарячим цукровим сиропом. Потім варити 20 хвилин на слабкому вогні. Потім відставити і дати настоятися 6-8 годин.

Шаг3: потім варити 40 хвилин.

Шаг4: Дати охолонути і далі відокремити ягоди від сиропу через друшляк і розкласти по заготовленим банкам.

Şag5: Сироп поварити ще 15 хвилин і залити їм ягоди в банках.

Shag6: банки закупорити, перевернути і залишити на добу в сухому, теплому місці під ковдрою.

Варення з винограду найкраще варити з зеленого винограду. Однак, обов'язково вибирайте більш стиглий і солодкий виноград!

Бажаю удачі!


  • Виноград - 1 кілограм
  • Цукор - 5 склянок
  • Вода - 4, 5 склянки
Вам буде потрібно: 1 кілограм ягід винограду, 1, 2 кілограма цукру, 1 склянка води.

Şag1: Виноград добре промити, ягоди від'єднати від гілочок. Опустити в гарячу воду на пару хвилин.

КРОК 2: Виноград залити гарячим цукровим сиропом. Потім варити 20 хвилин на слабкому вогні. Потім відставити і дати настоятися 6-8 годин.

Шаг3: потім варити 40 хвилин.

Шаг4: Дати охолонути і далі відокремити ягоди від сиропу через друшляк і розкласти по заготовленим банкам.

Şag5: Сироп поварити ще 15 хвилин і залити їм ягоди в банках.

Shag6: банки закупорити, перевернути і залишити на добу в сухому, теплому місці під ковдрою.

Варення з винограду найкраще варити з зеленого винограду. Однак, обов'язково вибирайте більш стиглий і солодкий виноград!

Бажаю удачі!

Схожі рецепти