Варення з кульбаб на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна варення, яке в холодні зимові дні нагадає про весну своїм ароматом і смаком. Воно цілющий, допомагає при кашлі, застуді і при хворобах печінки. А приготувати його зовсім нескладно.
Смачне і ароматне варення, яке вариться лише навесні. Що, що, навесні. З квіток кульбаби. Це дивовижне варення-мед дуже корисно - при застуді, кашлю, від алергії навіть допомагає та й ще від багатьох хвороб. А приготувати його зовсім нескладно. Зате взимку так приємно просто відкрити баночку з квітковим бурштиновим варенням і вдихнути запах весни…У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати варення з кульбаб на зиму. Чи не лінуємося і готуємо!
- Квітки кульбаби - 400 штук
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1 літр

Збираємо в ясну сонячну погоду квітки кульбаби без стебел.

Заливаємо холодною водою і залишаємо хвилин на 30 - нехай виповзуть все жучки-павучки, яких ми приберемо.

Доводимо воду з кульбабами до кипіння і кип'ятимо 10 хвилин. Потім додаємо сік лимона, можна і м'якоть з шкіркою відправити в відвар і кип'ятимо ще хвилин 15.

Тепер процідити все і ретельно вичавимо квітки кульбаби.

Переливаємо відвар в каструлю, додаємо цукор і ставимо на вогонь.

Доводимо до кипіння, відвар відразу стає прозорим, зменшуємо вогонь і кип'ятимо 40 хвилин.

В результаті має вийти густе варення-мед. Розливаємо його гарячим по сухим чистим банкам, закриваємо кришками і ставимо в темне прохолодне місце для зберігання.

А взимку відкриваємо баночку і подаємо до чаю…смачно……