Варення з горобини червоної
(покроковий рецепт з фото)
Варення з горобини червоної в домашніх умовах - це не тільки смачне, але і корисне ласощі. Дуже раджу спробувати приготувати його саме за цим рецептом і насолодитися незабутнім смаком.
1. Візьміть краще всього горобину відразу ж, після перших заморозків, тоді в ягоди не буде гіркоти.
2. Відокремте ягоди від гілок, вимийте і опустіть в окріп на 5 хвилин. Або ж покладіть ягоди на деко і підсушіть в духовці.
3. На один кілограм горобини покладіть 1, 5 кг пісочний. Висипати сипучі в посуд (краще взяти емальований таз), додайте 3 склянки води і доведіть до кипіння.
4. Варити треба до повного розчинення цукру.
5. Опустіть в масу горобину і залиште на 8 годин.
6. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.
7. Не забувайте знімати піну. Варити так потрібно близько 5 раз, періодично доводячи до кипіння і знімаючи з вогню.
8. Після останньої варіння дайте йому постояти 12 годин, потім розлийте варення по стерилізованим банкам і закатати.
- Горобина - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
2. Відокремте ягоди від гілок, вимийте і опустіть в окріп на 5 хвилин. Або ж покладіть ягоди на деко і підсушіть в духовці.
3. На один кілограм горобини покладіть 1, 5 кг пісочний. Висипати сипучі в посуд (краще взяти емальований таз), додайте 3 склянки води і доведіть до кипіння.
4. Варити треба до повного розчинення цукру.
5. Опустіть в масу горобину і залиште на 8 годин.
6. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.
7. Не забувайте знімати піну. Варити так потрібно близько 5 раз, періодично доводячи до кипіння і знімаючи з вогню.
8. Після останньої варіння дайте йому постояти 12 годин, потім розлийте варення по стерилізованим банкам і закатати.