Рецепт Варення з горобини червоної фото

Варення з горобини червоної
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Обліпиха
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Варення з горобини червоної в домашніх умовах - це не тільки смачне, але і корисне ласощі. Дуже раджу спробувати приготувати його саме за цим рецептом і насолодитися незабутнім смаком.

Опис приготування:

1. Візьміть краще всього горобину відразу ж, після перших заморозків, тоді в ягоди не буде гіркоти.

2. Відокремте ягоди від гілок, вимийте і опустіть в окріп на 5 хвилин. Або ж покладіть ягоди на деко і підсушіть в духовці.

3. На один кілограм горобини покладіть 1, 5 кг пісочний. Висипати сипучі в посуд (краще взяти емальований таз), додайте 3 склянки води і доведіть до кипіння.

4. Варити треба до повного розчинення цукру.

5. Опустіть в масу горобину і залиште на 8 годин.

6. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.

7. Не забувайте знімати піну. Варити так потрібно близько 5 раз, періодично доводячи до кипіння і знімаючи з вогню.

8. Після останньої варіння дайте йому постояти 12 годин, потім розлийте варення по стерилізованим банкам і закатати.


  • Горобина - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
1. Візьміть краще всього горобину відразу ж, після перших заморозків, тоді в ягоди не буде гіркоти.

2. Відокремте ягоди від гілок, вимийте і опустіть в окріп на 5 хвилин. Або ж покладіть ягоди на деко і підсушіть в духовці.

3. На один кілограм горобини покладіть 1, 5 кг пісочний. Висипати сипучі в посуд (краще взяти емальований таз), додайте 3 склянки води і доведіть до кипіння.

4. Варити треба до повного розчинення цукру.

5. Опустіть в масу горобину і залиште на 8 годин.

6. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.

7. Не забувайте знімати піну. Варити так потрібно близько 5 раз, періодично доводячи до кипіння і знімаючи з вогню.

8. Після останньої варіння дайте йому постояти 12 годин, потім розлийте варення по стерилізованим банкам і закатати.

Схожі рецепти