Tutmanik
(покроковий рецепт з фото)
Одне з кращих страв болгарської кухні - це тутманік, пиріг, який готують у свята, а так само вранці до сніданку. Він неймовірно смачний зі злегка солонуватою начинкою завдяки бринзі.
Сьогодні я хочу поділитися з вами класичним рецептом тутманіка, смачного пирога, який відмінно підійде до будь-якого свята. Вперше я спробував це блюдо в софійському ресторані, і воно мені так сподобалося, що я вирішила дізнатися рецепт і готувати його будинку, адже, як виявилося, це зовсім нескладно. Як ви вже, напевно, помітили, в якості начинки в цьому пирозі використовується бринза, тому відразу хочу попередити, що він вийде трохи солонуватий. В іншому пиріг просто приголомшливий і при цьому дуже і дуже красивий, так що його не соромно запропонувати дорогим гостям. І якщо ви, як і я, є шанувальником болгарської кухні, ну або просто любителем пирогів, тоді я з радістю розповім вам, як приготувати смачний тутманік.
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Крем - 50 грам
- Бринза - 150 грам
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка