Рецепт Tutmanik фото

Tutmanik
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл, На сніданок, Святковий обід
Випічка, Пироги

Одне з кращих страв болгарської кухні - це тутманік, пиріг, який готують у свята, а так само вранці до сніданку. Він неймовірно смачний зі злегка солонуватою начинкою завдяки бринзі.


Сьогодні я хочу поділитися з вами класичним рецептом тутманіка, смачного пирога, який відмінно підійде до будь-якого свята. Вперше я спробував це блюдо в софійському ресторані, і воно мені так сподобалося, що я вирішила дізнатися рецепт і готувати його будинку, адже, як виявилося, це зовсім нескладно. Як ви вже, напевно, помітили, в якості начинки в цьому пирозі використовується бринза, тому відразу хочу попередити, що він вийде трохи солонуватий. В іншому пиріг просто приголомшливий і при цьому дуже і дуже красивий, так що його не соромно запропонувати дорогим гостям. І якщо ви, як і я, є шанувальником болгарської кухні, ну або просто любителем пирогів, тоді я з радістю розповім вам, як приготувати смачний тутманік.

  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Крем - 50 грам
  • Бринза - 150 грам
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Сіль - 1 щіпка
tutmanik - фото крок 1
Дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо цукор і 2 столові ложки борошна, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин. В окрему миску розбиваємо 2 яйця і збиваємо їх віночком.
tutmanik - фото крок 2
Додаємо до збитих яєць сметану і ще раз все збиваємо.
tutmanik - фото крок 3
У цю масу вливаємо половину рослинного масла і додаємо дріжджі.
tutmanik - фото крок 4
Далі починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто. Це треба робити дуже ретельно, тому що від цього залежить смак нашого пирога.
tutmanik - фото крок 5
Готове тісто змащуємо трохи рослинним маслом, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на півгодини в тепле місце. Потім нам необхідно його трохи обмять і знову поставити в тепло на 30-40 хвилин.
tutmanik - фото крок 6
Тепер ми розтоплюємо вершкове масло на водяній бані і змішуємо його з рослинним, змащуємо робочу поверхню приготовленої сумішшю.
tutmanik - фото крок 7
Відокремлюємо від тесту невеликий шматочок на прикрасу тутманіка, а решту тіста викладаємо на змащену поверхню, поливаємо його залишками масла і акуратно розтягуємо руками в тонкий пласт товщиною в 1 сантиметр.
tutmanik - фото крок 8
Цей пласт ми посипаємо тертою на крупній тертці бринзою, залишаючи по 2 сантиметра з країв.
tutmanik - фото крок 9
І скручуємо в рулет.
tutmanik - фото крок 10
Тепер нарізаємо цей рулет на невеликі шматки приблизно по 2-3 сантиметра шириною.
tutmanik - фото крок 11
Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї шматочки рулету.
tutmanik - фото крок 12
До залишився шматочку тесту додаємо ще трохи борошна, розгортаємо його і робимо з нього косичку - це буде наше прикраса.
tutmanik - фото крок 13
Викладаємо косичку в форму на пиріг, накриваємо форму харчовою плівкою і ставимо на 15 хвилин в тепле місце.
tutmanik - фото крок 14
Після закінчення часу нам необхідно змастити тутманік збитим яєчним жовтком.
tutmanik - фото крок 15
І поставити його в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
tutmanik - фото крок 16
Готовий пиріг можна їсти і холодним, але особливо він смачний поки теплий. Приємного всім апетиту!